‘O paralar boşa gitti’

Fatih Projesi’nde dağıtılan tabletlere 1 milyar TL harcandı.

Yayınlanma: 08.02.2019 - 21:03
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yaptığı bilgilendirme toplantısında AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın, tablet yerine dijital donanımın geliştirilmesi gerektiğini, okullardan ve öğretmenlerden bu yönde tepkiler aldıklarını söylediği öğrenildi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Fatih Projesi’nin üzerinden 9, temel liselerin üzerinden 5 yıl geçmiş bazı siyasilerin aklı yeni başına gelmiş. Tabletlerin işe yaramadığı Bakanlığın yaptığı araştırmalarla da ortaya çıkmıştı’’ dedi.
Fatih Projesi kapsamında tabletlere yaklaşık 1 milyar lira harcandığına dikkat çeken Balık, bu parayla neler yapılabileceğini de şöyle anlattı:
“Yaklaşık 22 bin kişilik yurt yapılabilirdi. Öğrenci başına okullara dağıtsaydık bu parayı her çocuk için yaklaşık 57 lira düşecekti. Hani okulların bütçesi yok ya! Bin kişilik bir okula 57 bin lira bütçe düşecekti.

200 bin öğretmene1 ay maaş verilebilirdi. 24 Kasım’da her bir öğretmene yaklaşık bin 100 lira ikramiye verilebilirdi. İyi söyledik olmadı, kötü söyledik olmadı, şimdi AKP’den biri söylüyor. Artık yeter. Okullarımızı tablet çöplüğüne dönüştürmeden bu işten vazgeçin.’’ 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler