‘Fark yaratan’lar aranıyor

Sabancı Vakfı’nın programına başvurular 20 Aralık’a kadar sürecek.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 02:00
‘Fark yaratan’lar aranıyor
Abone Ol google-news

Sabancı Vakfı’nın, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin öykülerini tüm Türkiye ile paylaştığı “Fark Yaratanlar” programına başvurular başladı. “Fark Yarat Hayatlar Değişsin” sloganıyla 20 Aralık’a kadar Türkiye’nin ‘Fark Yaratanları’ aranacak. 

Sabancı Vakfı Nevgül Bilsel Safkan’ın verdiği bilgilere göre, bu program ile farkındalık yaratılması ve izleyenlere ilham vererek teşvik edilmesi amaçlanıyor. Her bir “Fark Yaratan”ın hikâyesi, toplumsal sorunların bireysel çabalar ve aktif vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefliyor.

DAHA ÇOK DESTEK  

Programın 10. yılında bazı değişikliklere gidildiğini anlatan Safkan, yeni dönemde çağın gerektirdiği şekilde dijitalleşildiğini ve daha dinamik hale gelindiğini anlattı. Duyuru, tüm Türkiye ile paylaşılacak ve özellikle üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarından çağrının yaygınlaşması için destek alınacak. 

Aday seçim sürecinde geçmiş senelerden farklı olarak daha yoğun destek vermek için sayı sınırı olmadan “Fark Yaratan” seçilecek. Seçilen tüm “Fark Yaratan”lar, nisan ayında yapılacak toplantıda açıklanacak. 

Seçilen Fark Yaratanlar’ın, danışma kurulundaki kişilerden, alandaki uzmanlardan; çalışmaları hakkında geribildirim ve katkı alabilecekleri destek mekanizmaları kurgulanacak. Ayrıca ihtiyaç analizi yapılarak, Fark Yaratanlar’ın yol haritası belirlenecek. 

Yeni “Fark Yaratanlar” ile geçmiş yıllarda ‘Fark Yaratan’ seçilenler, tematik atölyelerle bir araya getirilecek. Ayrıca “Fark Yaratanlar”ın gençlerle temas edebileceği buluşma ve etkinlikler düzenlenecek.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Programa başvurular aşağıdaki kriterler üzerinden değerlendiriliyor:

- Somut değişim yaratması,

- Yaratıcı ve ilham verici olması,

- Sürdürülebilir ve yaygınlaştırılabilir olması,

- Şeffaf ve güvenilir olması.

BUGÜNE KADAR 

- 78 ilden yaklaşık 2 bin 700 kişi ve kurum aday gösterildi.

- 42 farklı ilden toplam 190 kişi ve kurum “Fark Yaratan” seçildi.

- 1094 kişi ile röportaj yapıldı.

- Çekimler için 149 bin km. yol kat edildi.

- Sosyal medya ve web sitesi aracılığıyla 33 milyon video izlenme rakamına ulaşıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler