Yaz okulu Programlarıyla dünyayı geziyorlar

Öğrencilerini üç dil öğreterek mezun eden Oğuzkaan Koleji, İngiltere’nin Brunel Üniversitesi’nde düzenlediği yaz okulu kampı ile yabancı dil öğrenimine verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 10:15
Abone Ol google-news

Oğuzkaan Koleji’nin farklı sınıflarında eğitim gören öğrenciler, okulun yıl boyunca uyguladığı İngilizce programının ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da İngiltere’de Brunel Üniversitesi’nde gerçekleşen yaz okulu kampına katılarak İngilizce dil bilgilerine katkı sağladı.

Colne Nehri kenarında kurulmuş ve Londra Merkez’e 20 dakika mesafede bulunan Uxbridge'deki Brunel Üniversitesi’nde iki haftalık yaz okulu kampına katılan Oğuzkaan Koleji öğrencileri, kampın  ilk günü yapılan seviye belirleme sınavına göre yerleştikleri sınıflarda haftada 20 saat İngilizce dersi gördü. Ayrıca kültürel gezilere katılarak ve farklı ülkelerden arkadaşlar edinerek farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladı.

İngilizceyi yerinde pratik etmeleri ve farklı kültürleri tecrübe etmeleri amacıyla her yıl ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenen İngiltere yaz okulu kampında öğrenciler, sadece İngilizce konuşup, tüm yıl öğrendiklerini pratiğe dökerek, yabacı bir ülkede kendi ayakları üzerinde durmayı da öğrendi. Farklı kültürleri tanıyarak fiziksel olduğu kadar zihinsel bir yolculuğa da çıkmış oldu.

Dil becerisini geliştirmenin en iyi yolu olan yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli ile dil becerilerinin gelişimine katkıda bulunan İngiltere yaz okulu kampı programını başarı ile tamamlayan öğrenciler, dolu dolu geçen bir tatil ve eğitim programını tamamlayarak sertifikalarını almanın gururuyla Türkiye’ye döndü.

Öğrencilerin, İngilizcenin doğal olarak konuşulduğu bir ortamda bulunma fırsatı yakaladığını belirten Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, ayrıca ‘Her yıl düzenlediğimiz İngiltere yaz okulu kampı öğrencilerimizin sadece İngilizcelerine katkı sağlamıyor. Aynı zamanda yaşam becerilerine ve kişilik gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Avrupa’daki bir üniversitede dil eğitimi görerek üniversitenin akademik ortamını soluma fırsatı da buluyorlar. Eğitim saatleri dışında ise Londra’nın turistik mekanlarını da gezerek eğlenceli saatler geçirip tatil de yapabiliyorlar’ dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler