MEB'den Suriyeli öğretmenlerle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin herhangi bir çalışmasının bulunmadığı bildirildi.

Yayınlanma: 21.08.2015 - 11:47
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Suriyeli öğretmenlerin bakanlıkta istihdam edileceğine dair haberlerin yer aldığına işaret edildi.

Habere konu olan çalışmanın, Suriyelilere yönelik geçici eğitim merkezlerindeki eğitim öğretim faaliyetine gönüllü destek olmak isteyen Suriyeli öğretmenlerin belirlenmesi amacıyla yürütüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, çalışmanın Suriyeli çocukların eğitime erişimini ve nitelikli eğitim hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlamak amacıyla başta UNICEF Türkiye Temsilciliği olmak üzere, ulusal ve uluslararası birçok kuruluş ile iş birliğiyle gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Çalışmanın, Suriye'de öğretmenlik yaparken Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan ve gönüllü olarak eğitim öğretim faaliyetlerine katılarak Suriyeli çocuklara destek vermek isteyen kişilerin belirlenmesi için yürütüldüğü kaydedildi.

Bu çalışmanın, sadece bu kamplardaki sığınmacılarla sınırlı tutulduğunun altı çizilen açıklamada, "Bakanlığımızca, yürütülen çalışmalara gönüllü olarak destek olan Suriyeli öğretmenlere herhangi bir ücret ödenmemektedir. Bakanlığımızın bu konu dışında Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin herhangi bir çalışması da bulunmamaktadır" denildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler