TEOG’un yıldızı Ömer Dayı

TEOG maratonu başladı. Uzmanlar “Öğrencilerden aldığımız bilgiye göre Türkçe soruları belirleyici. Onlardan biri de Ömer Dayı’lı soru” diyor.

Yayınlanma: 26.11.2015 - 02:31
Abone Ol google-news

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarının ilk oturumu Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümlerinde yapıldı. Sınava 1 milyon 174 bin 427 8. sınıf öğrencisi katıldı. Uzmanlar Türkçe sınavının son 3 yılın en zor sınavı olduğunu söylediler. 8. sınıf öğrencileri bugün, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girecekler.

Türkçe belirleyici

Bilfen Ortaokulları öğretmenlerinin yorumları şöyle:

Türkçe: A Kitapçığındaki 20. soruda cevap seçeneğinde altı çizili ifadenin nesne olması, soruyu kazanım listesinin dışında bırakmakta. A Kitapçığındaki 17. soruda virgülün farklı kullanım alanı sorgulanmış ama cümleyi analiz edemeyen öğrenciler zorlanmış olabilir. A Kitapçığı 14. soru, paragraf karşılaştırma. Ancak metindeki sayısal verinin TDK’ye uygun olmadan rakamla değil, yazıyla yazılması öğrencileri ikileme düşürdü.

Matematik: Sorular kazanıma uygun, açık dille hazırlanmış. Hatalı soru yok.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Zorluk seviyesi orta derecede olan bir sınavdı. Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu üyesi Hatice Yılmaz, “Öğrencilerle konuşmalarımıza göre, 2-3 Türkçe sorusunun eleyici olduğu anlaşılıyor. Bu senenin popüler sorusunun Ömer Dayı olduğunu görüyoruz’’ dedi. Söz konusu soruda “tarlada çalışan Ömer Dayı”nın yaşadıkları yer alıyor. Bu yıl ilk kez Ermeni ve Musevi okullarında eğitim gören 260 öğrenciye, kendi din soruları soruldu. Şırnak, Cizre’de valilik sabah 06.00’da sokağa çıkma yasağını kaldırınca, öğrenciler sınava girdi.

Twitter’da TEOG

@voleydilo: Ömer dayı belini kütletti ya işte o nesnel yani cevap a #teog

@bellasvegas: ömer dayı yerine bi cümlenin ögesi sorsaydınız o kadar çalıştık #teog

@sistaofshadow: Ömer Dayı git evinde otur çayını iç sanane ne çalışıyon temmuzun ortasında #teog

NOT: Öğrencilerin ilgisine konu olan “Ömer Dayı” içeriğine sahip sorunun tamamını, TEOG 1. dönem sınav oturumlarında yer alan sorular kamuoyuyla paylaşılmadığı için yayımlayamıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler