Milli Eğitim kimlerin elinde... Dağıttığı kitaplarda vahim yanlışlar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) liselerde ücretsiz olarak dağıttığı ders kitapları vahim yanlışlar içeriyor. Tarih kitabında 1993 yılında Cumhurbaşkanıyken hayatını kaybeden Turgut Özal, 1997 yılında başbakanlık yapıyor. İtalya'nın Pisa kentiyse Fransa'da yer alıyor. Avusturya ise haritada bir kıta olarak gösteriliyor.

Yayınlanma: 06.01.2016 - 10:32
Abone Ol google-news



9. sınıflarda okutulan ve 2011-2012’den itibaren farklı yıllarda 5 yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edildiği belirtilen Tarih, Proje Hazırlama ve Fizik ders kitaplarındaki hatalar velilerin tepkisine neden oldu. Habertürk'ten Bürde Özçakır ve Derya Öztürk'ün haberine göre öğrencilerin halen okuduğu kitaplarda dikkat çeken yanlışlar şöyle:

PISA İTALYA’DA DEĞİL FRANSA’DA

- Ortaöğretim 9. sınıf Fizik ders kitabı (Tuna Yayınları-Yazar: Kadem Erbaş) 1’inci ünite Fizik Bilimi’ne Giriş bölümünün 32’nci sayfasında, Galileo Galilei başlıklı ünite sonu okuma parçasında Galilei’nin doğum yeri İtalya’nın Pisa kenti değil, “Fransa’nın Pisa kenti” diye sunuluyor.



ÖZAL ÖLÜMÜNDEN 4 YIL SONRA ‘BAŞBAKAN’

- Ortaöğretim 9. sınıf Tarih ders kitabı (Ekoyay Yayıncılık-Yazar: Ahmet Yılmaz) ilk ünitesi Tarih Bilimine Giriş’te, “Tarihin Önemi” konusundaki “Çanakkale” başlıklı okuma parçasında, 1997 yılında eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başbakanlık yaptığı anlatılıyor. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal 1993 yılında Cumhurbaşkanı olarak görev yaparken hayatını kaybetti.

Kitabın 53’üncü sayfasında, “İlk Çağ Uygarlıkları” konusunun “Kültür ve Uygarlık” başlığı altındaki “Dünya Üzerindeki İlk Uygarlıklar” haritasında ise Avustralya kıtası “Avusturya” olarak gösteriliyor.

ŞÜPHE EDİLEMEYEN BİLGİ: SANAT

Ortaöğretim 9. sınıf Proje Hazırlama ders kitabı (Ada Matbaacılık-Yazarlar: Ahmet Nazlıoğlu, Filiz Şenses) “Birinci Ünite: Bilimi Araştırma ve Proje İlişkisi” ünitesinde, sayfa 32’de yer alan Ünite Sonu Değerlendirme Testi’ndeki soruların yanıtları öğrencileri şaşırtıyor.

“Aşağıdakilerden hangisi şüphe edilemeyen bilgi çeşididir?” sorusunun doğru yanıtı testin cevap anahtarına göre “Sanat Bilgisi.” “Aşağıdakilerden hangisi araç gereç yapımıyla ilgilidir?” sorusunun yanıtı ise “Gündelik Bilgi” olarak gösteriliyor.



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler