Kadınlar bağış yapmayı seviyor

Türk Eğitim Vakfı bağışçılarının yüzde 64’ünü kadınlar oluşturuyor.

Yayınlanma: 28.09.2016 - 07:21
Abone Ol google-news

1967 yılında 205 hayırseverin desteği ile Vehbi Koç’un önderliğinde kurulan Türk Eğitim Vakfı, 2017 yılında 50. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere, toplamda 225 bini aşkın eğitim bursu veren TEV, yeni dönemde bağışçı tabanını genişletmek için bağış çeşitliliğini artırma çalışmaları yapıyor. TEV’in büyük bağışçıları arasında yer alan Zeki Müren’in anma etkinlikleri nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “bağışçılarımızın adlarını yaşatmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Hibe ve vasiyet bağışı

Yırcalı, bağışçı tabanını genişletmek, eğitime gönül vermiş her kesimden insana daha fazla ulaşmak gibi bir motivasyonları olduğunun altını çizerek, vakfa yapılan bağışların en büyük yüzdesini hibe ve vasiyet bağışlarının oluşturduğunu açıkladı. Bağışçıların profiline ilişkin de bilgiler veren TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, en çok bağışı kadınlardan, mesleki olarak da öğretmenlerden aldıklarını ifade etti.

Vakfın Türkiye genelinde yaşayan bağışçı sayısının 519 kişi olduğunu, kuruluşundan bu yana vakfa destek veren toplam bağışçı sayısının ise 1189 kişiye ulaştığını belirten Rona Yırcalı, bağışçı profili hakkında şu bilgileri verdi: “Vakfımızın kuruluşundan bu yana toplam bağışçı sayımız bugün itibari ile 1189 kişi. Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan bağışçılarımız, toplam bağışçılarımızın ağırlıklı kesimini oluşturuyor. Bağışçılarımız 39 ile 95 yaşları arasında ve vakfımıza bağış yaptıkları andaki yaş ortalaması ise 67. TEV bağışçılarının yüzde 64’ü kadın, yüzde 36’sı ise erkek. Bağışçı profilimizi mesleklere göre incelediğimizde, sırasıyla öğretmen, doktor, profesör, mühendis ve sanatçıların öne çıktığını görüyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler