YÖK yasa tasarısı değişiyor

Daha önce YÖK tarafından hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen ancak sonra rafa kaldırılan yeni YÖK yasası dün sürpriz bir şekilde Bakanlar Kurulu gündemine getirildi. YÖK Başkanı Yekta Saraç, kabine üyelerine, yeni tasarının ayrıntılarını anlattı.

Yayınlanma: 28.12.2016 - 06:34
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre yeni tasarı, daha önce Nabi Avcı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Gökhan Çetinsaya’nın da YÖK Başkanlığı döneminde hazırlanan, ilgili tüm paydaşların görüşü alınarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen çalışma üzerinden hazırlanmadı. Eski taslak tamamen çöpe atıldı. Taslak sil baştan yeniden hazırlandı.

Eski taslağın en tartışmalı maddesi rektörlük seçimlerinin kaldırılmasını öngörüyordu. Eski taslakta, rektör ve dekan atamasına ilişkin Üniversite Konseyi oluşturulması ve devlet üniversitelerinde rektör atamasının bu konsey tarafından yapılması, konseyi bulunmayan devlet üniversitelerinde ise rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesi öngörülmüştü. Eski taslakta, yabancı üniversite kurulmasının da önü açılırken, bu karar için yetkinin Bakanlar Kurulu’na verileceği öngörülüyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler