Kuran kurslarına katılım azaldı

Diyanet’e göre 15 Temmuz darbe girişimi çocukların psikolojisini olumsuz etkiledi

Yayınlanma: 18.07.2017 - 04:17
Abone Ol google-news

Diyanet Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından eğitimciler için hazırlanan sunumda, kurslara katılım azlığı, “15 Temmuz’un ardından ailelerin din eğitimine yönelik tereddütleri ve darbe girişiminin çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkilemesi”ne dayandırıldı. Diyanet, “Daha önce yaz Kuran kurslarına katılmamış öğrencilerin tespiti yapılarak katılımlarının sağlanması yönünde çalışmalar yapılmalıdır” diyerek öğrencilerin fişlenmesi teklif etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sunumunda şu tespitler yer aldı:

15 Temmuz etkisi: “Yaşanan darbe girişiminden sonra aileler çocuklarını Kuran kursuna göndermekte tereddüt ettiklerinden öğrenci sayısında düşüş yaşandı” denildi.

Camiler yeterli değil: Diyanet, “Yaz Kuran Kursları Eğitim Programı”nın Kuran kurslarında başarılı bir şekilde uygulandığına dikkat çekerken “camilerde uygulama düzeyi istenilen düzeyde değil” tespiti yaptı.

Ezbercilik ters tepti: Diyanet ayrıca kurslarda verilen eğitimlerde “Kuran-ı Kerim öğretimine ve namaz surelerinin ezberletilmesine ağırlık verilmesi sebebiyle, dini bilgiler hususunda eğitimden beklenen hedeflere ulaşılamadı” diyerek ezberci eğitimden şikâyet etti.

Okullarda olmasın: Diyanet, “Okul döneminde sınıf ortamında ders alan öğrencilerin yine aynı mekânda dini eğitim almaları moral ve motivasyonlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple okullarda yaz Kuran kursu düzenlenmemelidir” dedi.

Küçük ikramlar: Dini eğitimin çocuklara sevdirilmesi için dini mekânları ziyaret, piknik ve gezi gibi etkinlikler, maddi değeri fazla olmayan hediyeler verilmesi de önerildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler