MEB ‘açık’ kapatacak

TeOG yerleştirme sonuçlarına göre yaklaşık 220 bine yakın boş kontenjan ortaya çıktı. Liselerdeki boş kontenjanları e-okul sistemi üzerinden duyuran MEB, 81 ilde komisyon kurarak açık liseyi tercih eden öğrencileri örgün eğitime geçmeleri için ikna etmeye çalışacak.

Yayınlanma: 10.08.2017 - 05:23
Abone Ol google-news

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçlarına göre 1 milyon 192 bin 660 öğrenciden 1 milyon 19 bin 577 kişi tercih yaptı. 173 bin 83 öğrenci ise tercih işlemi yapmadı. Tercih yapan öğrencilerden 810 bini ilk 10, 922 bin öğrenci ilk de 15 tercihine yerleşti. Ayrıca yaklaşık 200 bin öğrenci de özel okullara ön kayıtlarını yaparak tercih sistemi dışında kaldı. Yerleştirme sonuçlarının ardından MEB, liselerdeki boş kontenjanları e-okul sistemi üzerinden duyurdu.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, fen lisesi ve sosyal bilimler liselerinde boş kontentan olmadığını, anadolu liselerinde yaklaşık 28 bin, meslek ve imam hatip liselerinde ise toplam 200 bine yakın boş kontenjan olduğunu açıkladı.

MEB ayrıca 81 ilin tamamında nakil dönemi için değerlendirme üzerine komisyon kurulduğunu açıkladı. Bakanlık, yerleştirme sistemi dışında kalarak açık liseye kaydı yapılan öğrenciler için komisyonlara “Zorunlu olarak açık liseye yönlendirmediğimiz velilere, çocuklara ulaşın, onlarla iletişime geçin ve bu çocukların örgün eğitime geçmelerini sağlayın” talimatı verdi. Bu komisyonların açık lise öğrencileriyle ilgilenerek onları örgün eğitime yönlendirmesi planlandı. Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül tarihlerinde, üç tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde bir liseye yerleştirilecek. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenecek ve kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Özelden açığa

Ayrıca, tercih döneminde “Özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım” butonunu işaretlediği halde 15 Eylül’e kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler