Benzin Sterlin’i geçti

Dün itibarıyla Sterlin’in 6.34 TL olduğu düşünüldüğünde, benzine gelen son zam da pompaya yansıtılmış olsaydı, benzin Sterlin’i geçerek 6.57 TL olacaktı

Yayınlanma: 18.07.2018 - 14:22
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye genelinde litre fiyatı 6 TL’yi çoktan aşan benzin, şimdi de mayıstan bu yana 7 TL’ye koşan Sterlin’le yarışır hale geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), dün gece yarısından itibaren benzine 12 kuruş zam yapıldığını, ancak zammın Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) karşılandığı için pompa fiyatlarına yansıtılmadığını duyurdu.

TL’nin ardı ardına değer kaybetmesinden dolayı yaşanan zamlar şimdilik yurttaşa yansımıyor ancak ÖTV indiriminin kalkmasıyla benzin fiyatları Sterlin’den bile daha pahalı olacak. Çünkü TL’deki değer kayıplarıyla en çok dolar ve Avro konuşulsa da Sterlin mayıstan bu yana 6 TL’den hiç inmediği gibi 7 TL’ye koşuyor. Dün itibariyla Sterlin’in 6.34 TL olduğu göz önüne alındığında, son zam da dahil olmak üzere ÖTV’den karşılanan toplam 3 zam pompaya yansıtılmış olsaydı, motorin 5.87 TL olurken, benzin ise Sterlin’i bile geçerek 6.57 TL olacaktı.

Ne olmuştu?

ÖTV indiriminden bu yana benzine 3 zam bir indirim, motorine
ise 2 zam bir indirim geldi. Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan
düzenlemeyle birlikte İstanbul’da kurşunsuz benzin fiyatları
6.26 - 6.28 TL’ye, motorin fiyatları da 5.66 - 5.70 TL arasında sabitlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler