Ekonomistlerden kritik açıklama: En büyük darbeyi bankalar yiyecek

Merkez Bankası kararını gazetemize değerlendiren ekonomistler, “En büyük darbeyi bankalar yiyecek. Bu şartlarda kim bankalara kredi verecek?” dedi. Bir ekonomist, enflasyon geçişkenliğini arttığını vurgulayarak “Kur artışının enflasyon üzerindeki etkisi yüzde 15’ten daha fazla olacak” yorumunda bulundu.

Yayınlanma: 24.07.2018 - 23:39
Abone Ol google-news

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomist ve köşe yazarlarını ardından dün de iş dünyası temsilcileri ile buluştu. Yapılan toplantıda enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme sağlanması, bütçe disiplini, Türkiye’nin yeni döneme ilişkin potansiyelinin belirlenmesi gibi tüm konu başlıklarında katılımcıların görüşleri dinlendi. Özellikle seçim öncesinde büyük bütçe açığına yol açacak kadar ciddi haracamalar yapan hükümet, tasarrufun önemini hatırladı. Bakan Albayrak, kamunun tasarruf yapması yönünde bazı kararları uygulamaya başladığını vurgularken, bütçede çeşitli ekonomi politikalarını uygulayabilmek için kaynak oluşturulması anlamına gelen “mali alanın” kullanılarak enflasyonla mücadeleye katkı verileceğini; hazırlıkları devam eden Orta Vadeli Programın da enflasyonla mücadeleye odaklanacağını tekrar vurguladı. Bakan Albayrak açıklamasında sıkı maliye politikasının da işaretlerini verdi. Görüşmeyi Tweeter hesabından duyaran Albayrak’ın enflasyonla mücadele ve tasarrufu başa koyduğu açıkmaları özetle şöyle; 

  • Mali alanda atılacak adımlarla enflasyonla mücadele sürecine azami katkı verilecek. 
  • Yeni orta vadeli plan enflasyonda düşüşe odaklı bir çerçeveyle hazırlanacak. 
  • Enflasyonla mücadeleye katkı kısa sürede görörülecek ve önlemler kararlılıkla alınacak.
  • Enflasyonla mücadele, büyüme hedefleri kapsamında atılacak adımlar ile eşgüdümlü ve bütüncül bir yaklaşımla yürütülecek. 
  • 2018 Mali yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf önlemleri alınmaya başlandı. 
  • Kamu nakit varlıklarının tek elden yönetilmesini sağlayacak tek hazine hesap uygulamasının yaygınlaştırılması için düzenlemeler hayata geçirilecek.

 

<haber-yatay:1035679,1036308,1036338,1036387>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler