'Kızımız Mutsibushi'yi oğlumuz Hidromek'e aldık'

HİDROMEK firması, Mitsubishi'nin motor greyder iş kolunu satın aldı. Satın alma imza töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Kızımız Mitsubishi'yi oğlumuz Hidromek'e aldık" dedi

Yayınlanma: 18.11.2013 - 17:17
Abone Ol google-news

İş makineleri üreten HİDROMEK firması, Mitsubishi Heavy Industries'in motor greyder iş kolunu satın aldı. Bugün Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde söz konusu satın almanın imza töreni düzenlendi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, imza için "Kızımız Mitsubishi'yi oğlumuz HİDROMEK'e aldık" yorumu yaptı.

Törende konuşan Çağlayan, dünyanın neresine giderse gitsin ürünlerine rastlamaktan onur duyduğu HİDROMEK firmasının yapılan anlaşma ile tam bir makas değişikliğine gittiğini söyledi.

 

Muhalefete yüklendi

11 yıl öncesine kadar Türkiye'nin yurtdışına yatırım yapmasının ayıplandığını ve bu durumun ülkeden sermaye kaçışı olarak değendirildiğini kaydeden Çağlayan, "Bugün hala maalesef bunu idrak edemeyen muhalefet partilerinin genel başkanları var. Geçenlerde bir konuşmamda Türk firmalarının 25 milyar dolardan fazla uluslararası yatırımını iftihar ederek söylemiştim. Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı bir konuşmasında 'Bakın, Ekonomi Bakanı'na gülüyor. Firmaların yurtdışında yatırım yapmasına seviniyor' dedi. Evet, sonuna kadar sevinirim. Çünkü ben, yeni Türkiye'nin Ekonomi Bakanıyım, onlar maalesef eskide kaldılar, eskide kalmaya devam edecekler" diye konuştu. Yeni Türkiye'de artık firmaların kabına sığmadığını anlatan Çağlayan, bu anlamda Ankara'nın önemli bir kent olduğunu söyledi.

 

"Marka değerinde mesafe almalıyız"

Bakan Çağlayan,Türkiye'nin Gayri Safi Milli Yurtiçi Hasıla'sının Hollanda'dan daha iyi olmasına rağmen Hollanda'nın dünyadaki ekonomik etkinliğinin Türkiye'den fazla olduğunu ve bunun sebebinin Hollanda'nın uluslararası çapta çok sayıda şirkete sahip olmasına bağladı. Çağlayan, "Türkiye için makas değişikliği burada" diye ekledi.

Türkiye'nin son 10 yılda önemli başarılar elde ettiğini ve gelecek 10 yılda da aynı başarıyı göstereceğini ifade eden Çağlayan, söz konusu başarıda özel sektörün payının büyük olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin yüksek katma değerli ve yüksek teknoloji içeren ürünler üreten, Ar-Ge ve inovasyonu önemseyen firmalara ihtiyaç duyduğunu anlatan Çağlayan, yeni Teşvik Sistemi'nin özünün bu kavramlara odaklı olduğunu söyledi.

Dünyada birçok şirketin tek başına marka değerlerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Çağlayan, Türkiye'nin ilk 100 firmasının toplam marka değerinin ise 31 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu dile getirdi. Çağlayan, Türkiye'nin bu anlamda katetmesi gereken çok mesafe olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin 123'üncü büyük firması ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise HİDROMEK'in 35 yıl önce kurulmasına karşı bugün Türkiye'nin 123'üncü büyük firması olmasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Firmanın Ar-Ge, inovasyon ve yenilikçiliğe verdiği önemle dünya markası olduğunu vurgulayan Özdebir, "HİDROMEK, Ankara'dan çıkan bir firma olarak dünya devi Mitsubishi'nin bir bölümünü teknolojisiyle, dağıtım haklarıyla, binasıyla, müşteri zinciriyle ülkemize kazandırdı. Bu çok önemli bir gelişme" değerlendirmesinde bulundu.

HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, anlaşmayla Mitsubishi'nin Tayland'da yerleşik greyder üretim tesisininde tüm tasarım,üretim, know-how ve satış sonrası hizmetleriyle birlikte satın aldıklarını belirtti. Böylece Tayland'daki İspanya ve Rusya'nın ardından yurtdışındaki üçüncü yatırımları olcağını ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler