150 bin kişi atama bekliyor

Kamuda çalışmayı bekleyen binlerce gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner hekim, 1.5 yıldır Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan atama bekliyor.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

Her yıl 4 bin civarı ziraat mühendisi, 3 bin 500 kadar da gıda mühendisinin mezun olduğu işsiz mühendis ordusunun, yaklaşık 150 bine ulaştığı ifade ediliyor. 2018 Mayıs’ta 10 bin 551 kişilik personel atamasının yapılacağının duyurulduğu genç mühendislere verilen bu söz tutulmadı. Söz konusu alım listesi, bir önceki Tarım ve Orman Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminden bu yana

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bekletiliyor.

2013’te de 6 bin kişilik atama beklerken 2014 bütçesinden yalnızca 499 adet kadro verildiğini anımsatan mühendisler, “Diğer bakanlıklar ardı ardına alım ilanlarını yayımlarken Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sessiz kalması kabul edilemez. Hakkımız olan atamayı yıl sonuna kadar almak istiyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakan-lığı’nda 2017 sonu itibarıyla istihdam edilen 18 bin 605 mühendisin 15 bini ziraat mühendisi, 2 bin 252’si gıda mühendisi. Bakanlıkta 8 bin de veteriner hekim çalışıyor.
Bakanlıktaki 2 bin 252 gıda mühendisin denetimler için yetersiz olduğuna dikkat çeken TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zafer Şenyurt, ülkede yaklaşık 652 bin kayıtlı işletme varken, bu işletmeleri denetlemekle görevli denetçi sayısının yalnızca 6 bin 404 olduğuna dikkat çekti. Şenyurt, en az 5 bin gıda mühendisinin daha kamuda istihdam edilmesi gerektiğini söylüyor.

“Yıllardır ilgili bakanlıklara dilekçeler gönderen gençlerin de talepleri bu yönde. Gıda mühendisleri için 5 bin, ziraat mühendisleri için 10 bin, veteriner hekimler için ise 3 bin kişilik yeni istihdam talep ediliyor. Diğer bakanlıklar üst üste alım yaparken kendilerinin ihmal edildiğini düşünen gençler, "Talebimiz, Bekir Pakdemirli’nin bu atamaların üzerine düşmesi ve ve yıl sonuna kadar alımların yapılmasıdır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler