Patronların gözü çalışanın molasında

Her 10 işverenden altısı çalışanların mola sürelerini takip ediyor.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 22:34
Abone Ol google-news

İnsan kaynakları platformu Yenibiriş’in gerçekleştirdiği ‘Mesai Saatleri ve Mola’ anketi çalışmasına yanıt veren 668 katılımcı, ‘Mesai saatlerinde kaç mola veriyorsunuz?’ sorusuna yüzde 34 ile üç veya daha fazla, yüzde 37’si iki mola yanıtını verdi.

‘Mesai saatleri içinde toplam kaç saat aktif çalışıyorsunuz?’ sorusuna yüzde 54 ile 8 saat veya daha fazla cevabı verilirken, ‘Molalarınızı en çok nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna yüzde 55’i çay, kahve ve sigara içmek içtiğini yüzde 22’si ise sohbet ettiğini ifade etti. ‘Mesai saatlerinde verdiğiniz molalar ortalama kaç dakika?’ sorusuna yüzde 62’si15 dakika yanıtını verdi. ‘Mola süreleriniz işvereniniz tarafından takip ediliyor mu?’ sorusuna ise yüzde 59 oranında ‘evet‘ yanıtları verildi.
Yenibiriş Ürün ve Teknoloji Koordinatörü Eren Çamlıkaya, “Yaklaşık yüzde 60’lık bir kesim mola sürelerinin denetlendiğini belirtmiş. Bilgi ekonomisi çalışanları için arzu edilen bir davranış değil. Mola sürelerinin esnek tutulması verimlilik açısından daha faydalı görülüyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler