Aksa Manisa'daki doğal gaz santralini kapatıyor

Manisa'daki doğal gaz santralini kapatmak için EPDK'ye başvuran Aksa, santrali döviz bazlı getiri sağlayacak başka bir ülkeye taşıyacak.

Yayınlanma: 14.11.2018 - 12:20
Abone Ol google-news

Aksa Enerji, Manisa'daki doğalgaz çevrim santralinin lisans iptali için EPDK'ya başvurdu. Şirketin, santrali döviz bazlı getiri sağlayacak bir başka ülkeye taşıyacağı belirtiliyor.

Dünya gazetesinden Mehmet Kara’nın haberine göre Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Aksa Enerji, Manisa’da bulunan doğalgaz santralinin lisansının iptali talebiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na başvurdu. Şirketten yapılan açıklamada, “Serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanı gittikçe azalan santralin, yurt dışında dolar bazlı getiri ile yüksek marj sağlayabilecek potansiyel projelerde kullanılması planlanmaktadır.” denildi.

Aksa Manisa Doğalgaz Santrali’nin yurt dışına götürebileceği belirtiliyor. Ancak henüz bir ülke belirlenmiş değil.

YURT DIŞINDA ÜÇ SANTRALİ VAR
Aksa Enerji, daha önce de verimliliği düşük doğalgaz ve fuel oil ile çalışan santrallerini kapatarak yurt dışına taşımıştı. Şirketin halen Madagaskar, Gana ve Mali'de işettiği üç santral bulunuyor. Aksa Enerji yurt dışındaki bu santrallerinde ürettiği elektriği garantili fiyattan ilgili ülkelerin bu konuyla görevli şirketlerine satma hakkına sahip. Söz konusu santraller döviz cinsinden gelir elde ettiği için Aksa Enerji'nin bilançosuna olumlu katkıda bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler