Kalıcı önlemler şart

İş dünyası kısa soluklu teşvikler yerine kalıcı yapısal reformlar istedi.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 23:14
Abone Ol google-news

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, tüm zorluklara rağmen 2019’a umutla girmenin en büyük arzuları olduğunu söyledi.

‘“Gayrimenkulün Yıldızları” ödül töreninde konuşan Yenigün, “Ekonomimizde kısa soluklu kampanya ve teşvikler yerine ihtiyaç duyulan kalıcı önlemler ile yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi ve güven ortamının muhafaza edilmesi gerekmektedir. Böylelikle orta ve uzun vadede genel ekonomiyle birlikte inşaat sektöründe de sürdürülebilir büyüme desteklenecek” ifadesini kullandı.

Sorunlar birikiyor
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Feyzullah Yetgin de “Bizim en büyük problemlerimizden birisi, maalesef günü kurtarmak. Biz bu yaklaşımı sergileyince maalesef gün çabuk geçiyor, sorunlar birikiyor, halının altına süpürüyoruz. Hayatın her alanında planlama yapmamız gerekiyor” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç de meclis toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetten, reel sektörün paraya ulaşmasının önündeki engelleri kaldırmasını beklediklerini anlattı. 

Varlık Fonu borçlanma fonuna döndü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, PTT’nin Hazine’ye ait hisselerinin Varlık Fonuna devredildiğini anımsatarak, bunun da uluslararası sermaye çevrelerinden 1 milyar dolar borç alınması hazırlığının bir aşaması olduğunu söyledi.

“Varlık Fonu’nu borçlanma fonuna çevirdiler” diyen Erdoğdu, iktidarın alacakları borcu “Türk Telekom’a yastık yapmak” için kullanmak istediğini dile getirdi. Erdoğdu iktidarın borçlanma fonlarıyla devlet kaynaklarını çarçur etmeye, yanlış borç stratejileriyle ve müdahalelerle riski artırmaya hakkı olmadığını anlattı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler