Tatil bölgelerinde İstanbul seferberliği

YSK'nin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar vermesiyle erken rezervasyonla tatil planı yapan ve uçak bileti alan vatandaşlar, tarih erteleme ve iptallere başladı. Pegasus ve Onur Air, seçim tarihi olan 23 Haziran'ı kapsayan biletler için kesintisiz iade ve değişim yapılacağını duyurdu. THY ile Atlasglobal ise sadece değişim hakkı sundu.

Yayınlanma: 07.05.2019 - 10:28
Abone Ol google-news

YSK,  İstanbul seçimlerinin yenilenmesini karar verdi. İptal edilen 31 Mart seçimleri 23 Haziran'da yenilenecek.

Karar sonrası bu tarihte tatil planı yapanlar rezervasyon iptali ve tarih değişikliği için seyahat acentelerini ile havayolu şirketlerini aramaya başladı.

Atlasglobal, THY, Onur Air ve Pegasus 23 Haziran'ı kapsayan biletlerle ilgili açıklam ayaptı. THY ve Atlasglobal ücretsiz değişim yaparken, Onur Air ve Pegasus değişim ve kesintisiz iade imkanı sunuyor. Havayolu şirketlerinden yapılan açıklama şöyle: 

THY: DEĞİŞİM

'Değerli misafirlerimiz 23 Haziran tarihinde yenilenecek olan seçim nedeniyle; 6 Mayıs tarihi ve öncesinde satın aldığınız, 20-26 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceğiniz İstanbul kalkışlı ve varışlı seyahatlerinizi, 15 Mayıs tarihine kadar masrafsız şekilde değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi ve bilet değişiklik işlemleriniz için Türk Hava Yolları satış ofisleri ile irtibata geçebilirsiniz' ifadeleri kullanıldı.


ATLASGLOBAL: DEĞİŞİM

23 Haziran İBB Başkanlığı seçimine uçuşları denk gelen yolcularımız biletlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Konu ile alakalı detaylı bilgiye çağrı merkezimizden (0850 222 00 00) ulaşabilirsiniz.

PEGASUS: DEĞİŞİM VE KESİNTİSİZ İADE

"6 Mayıs ve öncesi satın alınan İstanbul kalkışlı ve varışlı, uçuş tarihi 23 Haziran 2019’u kapsayan biletinizlerinizde, değişiklik ve kesintisiz iade ile iptal hakkınız bulunuyor.

Bu biletinize bağlı herhangi bir tarihe ait dönüş uçuşu biletiniz bulunuyorsa, bu biletiniz için de aynı haklarınız geçerlidir. Talepleriniz için son tarih 31 Mayıs olup 0850 250 67 02 numaralı ücretsiz çağrı merkezimizi arayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz"

ONUR AİR: DEĞİŞİM VE KESİNTİSİZ İADE 

23 Haziran 2019 seçim gününü kapsayan tek yön veya gidiş-dönüş biletlerini 7 Mayıs 2019 tarihinden önce alan yolcularımız 1 Haziran’a kadar 0850 210 66 87 numaralı çağrı merkezimizi arayarak 15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak değişiklik yapabilecek veya bilet ücretlerini kesintisiz iade alabilecektir.

Acenteler ve oteller de 23 Haziran'ı kapsayan dönem için rezervasyon yaptıran müşterilere sorunsuz şekilde para iadesi yapılacağını ya da uygun olan tarihlere kaydırma yapılacağını belirtti. 

YASA NE DİYOR?

Seçim kararından habersiz olarak daha önceden erken rezervasyon ile tatil planı yapanların, 'force majeure' olarak adlandırılan 'mücbir sebep' ilkesi gereğince seçimden dolayı gerçekleştirilecek rezervasyon iptallerinde ücretin tamamının iadesinin yapılması gerekiyor. 

8.480 TL SINIRI

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada vatandaşın satın aldığı tur veya otelde yaptığı rezervasyon için 8.480 TL'ye kadar olan ücreti için şirketten iade alamaması durumunda tüketici hakem heyetine başvurma hakkı olduğunu da belirtti.  Bu ücretten daha fazlası için oluşan itlaflı durumlarda mahkeme yolu açık.

Ağaoğlu tur şirketlerinin vatandaş için yaptığı bazı kaçınılmaz harcamaların iade edilmeyebileceğini belirtirken bu durumu şöyle açıkladı: Örneğin yurt dışı rezervasyon için tur şirketi otele belli bir miktar para yatırıyor adınıza. 30 euro bir ücret olsun diyelim ki bu. Bunu geri alamazsınız.

GEÇEN SEÇİMLERDE NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018’de de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri için ‘erken’ sandık başına giden vatandaşlar tatil planlarını ertelemek zorunda kalmıştı.

O dönem vatandaşların yurt içi tur ve tatil ücretleri tur operatörleri tarafından geri ödenmiş, fakat yurt dışı için öyle olmamıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler