TRT çalışanları: 'TRT’de siyasi kadrolaşmaya hayır'

TRT’de 169 çalışanın “istihdam fazlası personel” denilerek tasfiye edilmesinin ardından, buna tepki gösteren Haber-Sen ve bir grup TRT çalışanı, dün TRT İstanbul Radyosu önünde bir araya geldi. Tasfiyeleri alkış ve düdük çalarak protesto eden grup, “TRT’de siyasi kadrolaşmaya hayır’, “TRT hepimizin öyle kalsın istiyoruz”, “İhtiyaç fazlası değil yönetim hatası” şeklinde sloganlar attı.

Yayınlanma: 17.05.2019 - 22:41
Abone Ol google-news

Tasfiye listesinde adı bulunan Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Gülseren Erdağ, TRT’nin 2000’den bugüne kaçıncı kez yeniden yapılandırıldığını merak ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Eğer amaç daha iyi bir kamu yayıncılığı için hantal yapıdan kurtulmak ise bu gerekçelerin hiçbiri nitelikli personelin uzaklaştırılması için yeterli değil. Biz, kurumun gerçek anlamda çalışan, üreten, özverili ve nitelikli personeli, kamu yayıncılığına inanan son nesiller, aslında tam da olması gerektiği kadarız.” 27 yıllık çalışan Banu Savaş ise “Tarım Bakanlığı’nda bin spiker ne yapabilir? Bir sanatçı Göç İdaresi’nde hangi görevi üstlenebilir?” diye sordu.

TRT’deki uygulama 2018 Temmuz’da çıkarılan bir KHK’ya dayanılarak yapılıyor. Fazla olarak nitelenen spiker, prodüktör, muhabir gibi nitelikli personel Devlet Personel Başkanlığı havuzuna gönderiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler