Bank Asya 80 şubesini kapattı

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Bank Asya’nın yılın üçüncü çeyreğinde bilançosu yüzde 40’ın üzerinde daraldı. Banka 80 şubesini kapatırken, 2013 sonuna göre 1708 kişiyi de işten çıkardı.

Yayınlanma: 22.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Fettullah Gülen cemaati ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki çatışmanın ardından artan politik baskı nedeniyle zor günler geçiren Bank Asya’nın yılın üçüncü çeyreğinde bilançosu yüzde 40’ın üzerinde daralırken, banka 80 şubesini kapattığını ve personel sayısını da 2013 sonuna göre 1708 kişi azalttığını açıkladı. Bank Asya’nın 2013 sonunda 5 bin 74 çalışanı ve 281 şubesi bulunuyordu.

Banka işten çıkarmaları ve şube kapatmalarını finansal büyüklüklerdeki meydana gelen değişim doğrultusunda 2015 kârlılığına katkı sağlaması için yaptıklarını duyurdu. Ancak bazı analistler operasyonel anlamda beklenen olumlu etkiye rağmen, asıl pozitif etkinin görülmesi için banka üzerindeki‘politik baskı’nın kalkması gerektiğini söylüyor.

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Bank Asya, 17 Aralık’ta Gülen cemaatinin hükümeti polis ve yargı gibi kurumları ele geçirerek devirmeye teşebbüs ettiğini söyleyen dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmiş, bu süreç sonrasında da bankanın finansal göstergeleri bozulmaya başlamıştı.

Deniz Yatırım Bankacılık Analisti Sadrettin Bağcı, Reuters’a yaptığı değerlendirmede “Bankanın mevduatlarının yüzde 40-45’i eridi. Şube kapatma olmasaydı, faaliyet giderlerini kontrol etmekte zorlanırlardı, bankaya yük olurdu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler