Sigaraya zam geldi! İşte yeni zamlı sigara fiyatları

23 Haziran seçimleri sonrası zam haberleri gelmeye devam ediyor. Son yapılan zamlarla British American Tobacco ürünlerinde 3 liraya varan yükselme oldu. Philip Morris Türkiye yetkilisi ise ürünlerine zam gelmeyeceğini açıkladı. İşte yeni zamlı sigara fiyatları...

Yayınlanma: 02.08.2019 - 21:15
Abone Ol google-news

Sigara fiyatlarına bir zam daha geldi. Zam sadece 'British American Tobacco' serisine geldi. Diğer sigara ücretleri aynı olurken, yeni bir zam gelmeyeceği belirtildi. Philip Morris Türkiye yetkilisi, 'şuanda bir zam söz konusu değil' dedi. Zamlı fiyatlar 3 Ağustos'ta yürürlüğe girdi. 

BAT Türkiye tarafından sigara satışı yapan büfe ve marketlere gönderilen yeni fiyat listesinde sigara fiyatlarına 3 TL'ye kadar zam yansıdığı görüldü. Sigara fiyatlarına ise en son Temmuz ayının ilk günlerinde Gelir İdaresi, sigarada ÖTV miktarına artış yapması ile zam gelmişti. Yeni zamlardan sonra BAT Türkiye'nin  en ucuz sigarasi 14 TL en pahalı sigarası 18 TL oldu.

ARTIŞ ENFLASYONU ETKİLEYECEK

BAT Türkiye'nin sigara fiyatlarına zam yapması enflasyonu da etkileyecek. Zammın tüketici enflasyonunda 1 puan civarında yükseltici etkisi olması bekleniyor. TÜİK verilerine göre tütün ürünleri ve sigara, enflasyon sepetinde ağırlığı yüzde 4.23 olan alkollü içecekler ve tütün setinde yer bulunuyor. Bu kalemdeki ağırlığın büyük bölümü sigaraya ait. TÜİK verilerine göre ortalama sigara fiyatı ise 11.2 TL. Bu verilere göre sigara fiyatlarındaki değişimin enflasyona etkisi Ocak ayında beklenene yakın 0.8- 1 puan olacak. Morris türkiye'nin fiyatlarına zam yapmaması enflasyonun daha da yükselmesini engelleyecek.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler