Hisarcıklıoğlu: Orta gelir tuzağının içindeyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kişi başına düşen milli gelirin 6 yılda 4 bin dolardan 10 bin dolar seviyesine yükseldiğini, ancak 2008'den bu yana aynı durumda olduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Orta gelir tuzağının içindeyiz şu anda. Bunu düzeltebilmek için şansımız var" dedi.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 17:02
Abone Ol google-news

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın'ı makamlarında ziyaret ettikten sonra, Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 'Bartın Ekonomisine Değer Katanlar' ödül törenine katıldı. Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, kişi başına düşen milli gelirin 6 yılda 4 bin dolar seviyesinden 10 bin dolar seviyesine geldiğini söyledi. Ekonomideki yapısal reformlar sayesinde bunu yaptıklarını, Türkiye'nin 2.5 misli büyüdüğüne işaret eden Hisarcıklıoğlu, 2008'den sonra büyümenin durduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi: "2008'den sonra olduğumuz yerde çakıldık. Aynı durumdayız. Sebebi de yapısal reform yapmayı unuttuk. Ama ekonomi o kadar dinamik ki o kadar hızlı değişiyor ki ülkeler birbirini takip ediyor. Rakamlar yalan söylemiyor. 2013'te Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüdü. 2014'te yüzde 3. Kişi başı gelir 10 bin dolar. İşte bu orta gelir tuzağı. Orta gelir tuzağının içindeyiz şu anda. Bizim bunu hızla düzeltebilmek için şansımız var mı? Var. Önümüzdeki 5 yılda eğer ekonomi yüzde 3 büyümeye devam ederse, kişi başı gelirimiz 10 bin dolardan 13 bin dolara gelir. Ama yüzde 7 büyütürsek 17 bin dolara geliriz. Tercih sizin. Türkiye yüzde 3 mü büyüsün, yüzde 7 mi büyüsün? O zaman ne yapacağız? Hedefe odaklanacağız. Şartı ise ekonomideki yapısal reformlar. Rakiplerimiz beklemiyor, haberiniz olsun."

Törende, Gelirler ve Kurumlar Vergisi'nde ilk 10'da yer alan firmalar ile en fazla ihracat yapan 20 firmaya teşekkür belgesi verildi. Törende ayrıca, TOBB tarafından yaptırılacak lisenin protokolü imzalandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler