Petrol fiyatları yükselişte

Petrol fiyatları, 7 aylık düşüş trendinin ardından son bir haftadır yükselişe geçerek, ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri öncesinde 59 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Yayınlanma: 06.02.2015 - 14:16
Abone Ol google-news

Rusya Merkez Bankası'nın geçen haftaki sürpriz faiz indiriminin yanı sıra ABD'den son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin net bir tablo sergilememesi ve bazı petrol şirketlerindeki grevlerin ardından Brent petrolün varil fiyatı son bir haftadır yükselişe geçti ve 49 dolardan, 59 dolara çıktı.

Brent petrolün varil fiyatı, çarşamba günü ABD'de petrol stoklarının yaklaşık 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla satış baskısı altında kalsa da dolar endeksindeki zayıflamayla toparladı. Dün güne 54,77 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, 53 dolar sınırına kadar gerilese de gelen alımlarla günü 56 doların üzerinde tamamladı. Bugün ise dünkü kapanışa göre yüzde 3'lük artış gözlenen Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 58,50 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının dolardaki zayıflamadan destek bularak yükseldiğine işaret ederek, 59,2 doların güçlü direnç konumunda bulunduğunu ve bu seviyenin aşılması durumunda 63-65 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dünkü yükselişine bugün de devam ediyor. WTI'nın varil fiyatı, dün 47,4-52,1 dolar bandında hareket etmesinin ardından günü 50,65 dolardan kapatmıştı. Bugün ise ABD verileri öncesinde yükseliş isteğini koruyan WTI'nın varil fiyatı şu dakikalarda 52 doların hemen üzerinden alıcı buluyor.

Analistler, WTI'nın varil fiyatının 50 günlük hareketli ortalaması olan 53,7 doların aşılması durumunda yükselişlerin devam edebileceğini kaydederek, ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin fiyatlar üzerinde belirleyici olabileceğini ifade ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler