İngiltere'den Rus oligarka enerji darbesi

İngiltere Enerji Bakanlığı, Rus oligark Mikhail Fridman'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Letter One şirketinin İngiltere'nin Kuzey Denizi'ndeki 12 petrol ve doğalgaz üretim sahasını satın almasına onay vermediğini açıkladı.

Yayınlanma: 02.03.2015 - 12:41
Abone Ol google-news

İngiltere Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Rus iş adamı Mikhail Fridman'ın yaptığı Letter One şirketinin, RWE'nin iştiraki DEA şirketine ait İngiltere'nin Kuzey Denizi'ndeki 12 petrol ve doğalgaz sahasına ilişkin satın alma anlaşmasına onay verilmediği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Halihazırda RWE DEA'nın sahip olduğu 12 doğalgaz ve petrol sahasının Letter One şirketi tarafından satın alınmasını bakanlığımızı değerlendirmiştir. İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Ed Davey, Birleşik Krallık kaynaklarının güvenli şekilde üretiminin sürdürülmesinden sorumludur. Bu düzenleme sorumlulukları içerisinde Bakan Davey, Letter One üzerinde ileride uygulanabilecek olası yaptırımların etkisinin mevcut 12 sahadaki üretimi, sağlık, güvenlik ve çevresel alanlarda risk oluşturabileceği konusunda endişelerini belirtmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, satış anlaşmasında taraf olan DEA ve Letter One şirketlerine endişelerin giderilmesi konusunda ek öneri listesinin sunulması için süre verildiği, fakat mevcut önerilerin sahalardaki üretimin sürdürülmesine ilişkin endişeleri gidermediği ifade edildi.

Bakanlık, satış anlaşmasının içeriğinin aynı şekilde korunması halinde sahaların ancak üçüncü bir şirkete satışının değerlendirilebileceğini belirtti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler