Allah verdikçe veriyor... Bayraktar iki yılda 72 milyon lira kazandı

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Bakanlık görevini yürütürken yaptığı yatırımın iki yılda net 72.4 milyon lira kazandığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 06.03.2015 - 13:33
Abone Ol google-news

Eski Bakan Bayraktar'ın yatırımdan kazandığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Kurban olduğum Allah'ım verdikçe veriyor"  sözlerini akıllara getirdi.Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ortağı olduğu Bayraktarlar inşaat  iki yıl önce İstanbul Anadolu yakasının en merkezi noktalarından biri olan Koşuyolu'nda  22 milyon dolara 10 dönüm arsa aldı.
Bayraktar, o dönem tüm inşaat sektörünü elinde bulunduran 'Bakan'dı.

Bayraktar'lar,  Koşuyolu Emin Bey Sokak’taki 10 dönümlük arsayı 2013 yılında 22 milyon dolara (o günkü kurlarla 42 milyon lira) aldı. İki yıl sonra da Bayraktar İnşaat, arsada proje geliştirecek Ofton İnşaat ile hasılat paylaşımı modeliyle 2014’ün ikinci yarısında anlaşma yaptı.

Anlaşmaya göre arsa sahibi Bayraktar İnşaat, proje satışıyla elde edilecek gelirin yüzde 55’ini, müteahhit firma Ofton İnşaat ise yüzde 45’ini alacak. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Altun, ‘Elysium Elit Koşuyolu’ adını verdikleri projeden dün 80 milyon dolar hasılat beklediklerini, anlaşmaya göre bunun 44 milyon dolarını arsa sahibine vereceklerini açıkladı.

Yani Bayraktar, 44 milyon doların karşılığı bugünkü kurla 114.4 milyon lira kazanacak. BöyleceBayraktar, sadece bir arsadan iki yılda net 72.4 milyon lira kâr etmiş olacak.

Konuyla ilgili konuştuğumuz uzmanların uzlaştığı görüş şu:

"Ticarete kimsenin söyleyeceği bir şey yok. Ancak, kafaları karıştıran soru Bir bakanın emrindeki sektörde, bakanlığı döneminde etik dışı iş yapması. Bu dünyanın tüm demokratik ülkelerinde suç."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler