Türkiye dışarıdan üzüm de ithal edebilir

Manisa'daki Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, bu yıl rekolteden değil, fiyattan para kazanması beklenen üzüm üreticisinin İran üzümünün Türkiye'ye girmesi halinde çok zor günler geçireceğini öne sürdü.

Yayınlanma: 29.05.2015 - 10:10
Abone Ol google-news

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, son dönemde İran'dan üzüm ithalatı yapılacağı konusunda bazı haberler yayınlandığını hatırlatarak İran üzümünün Türkiye'ye girmesi halinde Türk üreticilerinin perişan olacağını savundu. Bazı işletmelerin Mersin'deki serbest bölgeye makinelerini götürdüğü ile ilgili bir istihbarat aldıklarını belirten Kaçire, "Üzüm üreticileri don olayından kötü etkilenmişti. Üzümcümüz bu yıl rekolteden değil, fiyattan para kazanacaktı. Fakat İran üzümünün Türkiye'ye girmesi halinde üzümcümüz perişan olur. Neden İran'dan kalitesiz üzümü Türkiye'ye sokarlar? Halbuki biz üzümde dünyaca ünlüyüz. Bu konuyu ilgili Bakanlık yetkilileriyle görüştüm. İthalat kararının kesinleşmediğini söylediler. İnşallah bu karardan vazgeçerler" dedi.

"ÇİFTÇİLER YARDIM BEKLİYOR"

Don olayı nedeniyle bu yıl Manisa'daki bağlarda üzüm kalmadığını belirten Kaçire, "Manisa ve ilçelerinden aldığımız bilgilere göre bu yıl kuru üzüm rekoltesi 100 ila 150 ton arasında olacak. Piyasada üzüm yok. Manisa milletvekillerimiz üreticilerimizin zararlarının devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Isparta ve Aydın'da zarar gören üreticilerin zararları karşılandı fakat Manisa'da karşılanmadı. Bu zararın ne kadarı karşılanacak belli değil. Çiftçilerimiz yardımı bekliyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler