Akıllı saatte bilek güreşine tutuştular

Bu yıl dünyada akıllı saat satışları 20 milyonu aşacak. Türkiye ise gümrük vergileri nedeniyle emekleme aşamasında

Yayınlanma: 03.08.2015 - 11:39
Abone Ol google-news

Apple Watch’un çıkışıyla birlikte akıllı saat piyasası da iyiden iyiye hareketlendi. Geçen yıl pazarın hâkimi Samsung’un akıllısı Galaxy Gear modeli yaklaşık 1 milyon 200 bin adet satış rakamı yakaladı.

Geçen yıl pazarın yüzde 70’ten fazlasını elinde bulunduran Samsung, Apple Watch’un çıkışıyla bu tahtını da kaptırdı. Satış rakamlarıyla ilgili net bilgiler verilmekten kaçınılan Apple Watch’un dünyadaki akıllı saat piyasasının yüzde 75’ine hâkim olduğu belirtiliyor. Henüz geçen nisan ayında piyasaya sürülen Apple’ın akıllı saatinin bu kadar kısa sürede büyük bir başarı yakalaması dikkat çekiyor.

Apple zirvede

Strategy Analytics tarafından yayımlanan rapora göre Apple Watch akıllı saat 2015’in ikinci çeyrek diliminde akıllı saat sektörünün yüzde 75.5’lik dilimine sahip.

Akıllı saat piyasası Apple Watch sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 457.3’lük’bir büyüme sağladı. 2014’ün ikinci çeyreğinde tüm dünyada 1 milyon akıllı saat satışı gerçekleşirken, bu rakam 2015 ikinci çeyreğinde 5.3 milyon adete çıktı.

2015’in 2. çeyreğinde düşüş yaşayan Samsung’un ise bu çeyrekte 400 bin akıllı saat satışı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

20 milyonu aşacak

Dünyada 10’dan fazla akıllı saat üreticisinin bulunduğu sektörde, satış rakamları milyonları görmüş durumda. Smartwatch Group ve diğer araştırma firmalarının rakamlarına göre 2014’te bütün dünyada 6.8 milyon adet akıllı saat satışına ulaşıldı. Önde gelen akıllı saat üreticileri arasında Pebble, Fitbit, Sony, Lenovo ve LG markaları yer alıyor. Araştırma şirketlerinini tahminlerine göre bu yıl dünyada akıllı saat satışları 20 milyonu aşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler