Turkcell doğduğu yer İstiklal'e veda etti

Turkcell kurulduğu günden bu yana faaliyet gösterdiği Tepebaşı’ndaki binasından taşındı. Çalışanlar bayramdan sonraki ilk iş gününe Küçükyalı’da başlayacak.

Yayınlanma: 23.09.2015 - 23:12
Abone Ol google-news

Türkiye’nin en eski ve en büyük GSM operatörü Turkcell genel müdürlük binasını Taksim Tepebaşı’ndan Maltepe Küçükyalı’ya taşıdı. Yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı Turkcell Tepebaşı Plaza’nın ne olarak kullanılacağı ise henüz belli değil.

Karar yönetimin İstanbul’un en değerli bölgelerinden birinde yer alan Tepebaşı Plaza’nın kaderini Turkcell Yönetim Kurulu’nun alacağı karar belirleyecek. Edinilen bilgilere göre Turkcell Tepebaşı Plaza yıkılacak. Yerine Turkcell müşteri deneyim merkezi de yapılabilir ya da binanın satışı gündeme gelebilir. Otele dönüştürülmesi de konuşulan konular arasında.

 

Küçülme olabilir

Turkcell, Tepebaşı Plaza’da yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyordu. Taşınma ile birlikte istihdamda yaklaşık yüzde 2’lik küçülme olacağı iddia ediliyor. Bu da yaklaşık 200 kişinin işsiz kalacağı anlamına geliyor. Yapı Kredi Bankası Çukurova Grubun’dayken Tepebaşı Plaza’yı merkez olarak kullanıyordu.

Turkcell’in kurulmasından sonra burası Turkcell’in genel müdürlük binası haline getirildi. Tepebaşı Plaza’nın önünden günde yaklaşık 1 milyon kişi geçiyor. Bayram tatilinden önce çalışanlar son mesailerini Turkcell Tepebaşı Plaza’da yaptı. 20 yıldır Tepebaşı’nda çalışanların vedası da buruk oldu.

 

Levent ofisi de gitti

Turkcell, Rönesans’ın inşa ettiği RönesansBiz Küçükyalı projesinden yaklaşık 30 bin metrekarelik yer kiralamıştı. RönesansBiz Küçükyalı projesi toplam 47 bin 587 metrekare brüt kiralanabilir alana sahip. Projenin 15 bin metrekarelik kısmına daha önce Bosch Türkiye taşınmıştı.

Turkcell’in Küçükyalı’daki yeni merkezine ayrıca Levent’teki ofisinde çalışan satış ve raporlama bölümü çalışanları ile Maltepe’deki mühendislik biriminin bir bölümü de taşındı.

 

Turkcell çalışanları: Seni unutmayacağız Tepebaşı

Turkcell çalışanları Tepebaşı’ndaki son iş günlerinde veda partisi de düzenledi. Çalışanlar ‘Seni Unutmayacağız Tepebaşı’ yazıları hazırladı. Çalışanlar sosyal medya hesaplarından da Tepebaşı’na veda etmenin burukluğunu paylaştı. Öte yandan Turkcell, genel müdürlüğünü Küçükyalı’ya taşıyarak hem Turkcell Maltepe Plaza hem de Kartal’daki Superonline Genel Müdürlüğü’ne yaklaşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler