4.5G’de yetkiler alındı

Toplam 3.3 milyar Avro’luk ihale satış bedeli ile yetkilendirilen Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell yetki belgelerini aldı.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 07:22
Abone Ol google-news

4G olarak projelendirilen ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine 4.5G olarak ihaleye çıkalan yüksek mobil interneti erişimi için yetki belgeleri dün düzenlenen bir törenle verildi. Hazine’ye 3.3 milyan Avro girmesini sağlayacak uygulama ile ilgili olarak Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi Rami Aslan, “4.5G ile başlayan yeni mobil dönemin öncüsü biz olacağız. Müşterilerimize en hızlı, en yüksek kapasiteli ve gerçek 4.5G deneyimini biz sunacağız” ifadesini kullandı.

Dev adım

IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi’nde aldığı frekanslar için toplamda KDV dahil yaklaşık 1.92 milyar Avro’luk ödeme yapacaklarını hatırlatan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yapılan ihale ile dev bir adım atıldığını belirterek şirketin 706 milyon Avro’luk ilk ödemeyi yaptığını söyledi.

5G’ye öncülük etme şansını da yakaladıklarını vurgulayan Terzioğlu, “Türkiye, cep telefonunda 1000 Mbps’yi ilk kez Turkcell ile görecek. Bu, ‘kablosuz fiber’ hızı demek. Hem bireysel hem de kurumsal kullanımda müthiş fark olacak. Bu, insana fayda ve ekonomiye kazanç sağlayacak dev bir adım atılması demek” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler