Piyasalar hareketlendi... Uçak düşürüldü, dolar fırladı

Suriye sınırında savaş uçağının düşürülmesinin ardından piyasalar hareketlendi.

Yayınlanma: 24.11.2015 - 11:40
Abone Ol google-news

Olağanüstü bir gün yaşayan yurtiçi piyasalar sert kayıplar verdi. Borsa yüzde 4,39 düşerken, dolar 2,88'in üzerine çıktı. Tahvil faizi yüzde 10'u aştı.

Güne hafif yükselişle başlayan dolar, Suriye sınırında Türkmen Dağı yakınlarında bir savaş uçağının düştüğü haberleriyle tırmanışa geçti. Sabah saatlerinde 2,85 TL seviyelerinden işlem gören dolar, savaş uçağının düştüğü haberleriyle 2,8794 TL'yi gördü. Haberlerin ardından Euro da 3,0710 TL'ye kadar yükseldi.

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin etkisiyle borsada düşüş yüzde 4'ü aştı ve 2 Ekim'den bu yana en düşük seviyeden kapandı.

Suriye sınırında Türk jetleri tarafından bir savaş uçağının düşürülmesi ve ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarının etkisiyle Borsa İstanbul sert düşüş kaydetti.

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi sonrası, açılışa göre sert düşüş yaşayan Borsa İstanbul, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarının ardından kayıplarını arttırdı ve düşüş yüzde 4'ü aştı. Endeks günü yüzde 4,39 düşüşle 76.242,98 puandan tamamladı ve  Ekim'den bu yana en düşük seviyeden kapandı.

BIST 100 dünkü kapanışa göre 3.501,81 puan azalırken toplam işlem hacmi 6,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Rus uçağının düşürülmesi Avrupa borsaları ve gelişmekte olan ülke borsalarındaki satışlarda da etkili olurken, BIST-100'ün kapanışı itibarıyla Rusya borsası  yüzde 3.38 düşüşte.
 

Güne 1.069,17 dolar seviyesinden başlayan spot altın 1.081,19 dolara yükseldi. Altın fiyatı 18 Kasım günü 1.064,55 dolara gerileyerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesine inmişti.

Altın ve petrol fiyatları, Türkiye'nin bir Rus savaş jetini düşürmesinin ardından yükselişe geçti.
Altın, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) Aralık ayında yapacağı toplantıda faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerinin yükselmesiyle yaklaşık beş yılın en düşük seviyesi yakınında işlem gördükten sonra, uçağın düşürüldüğü haberi ile son üç günde ilk kez yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler