Araç sahipleri dikkat

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan zorunlu trafik sigortası ile ilgili artan primlerle ilgili milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir haber verdi. Bozdağ, son dönemde yüksek orandaki prim artışlarıyla gündeme gelen zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını ve düzenlemenin TBMM'ye gönderildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 24.03.2016 - 11:51
Abone Ol google-news

 

 Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında milletvekillerin sorularına cevap veren Bakan Bozdağ, zorunlu trafik sigortasıyla ilgili fahiş artış olduğu eleştirilerine katıldığını belirtti.

Kanun değişecek

Bozdağ, konunun çözümüne yönelik olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında bir toplantı yapıldığını hatırlatarak, "Ben de o toplantıya katıldım. 3 maddelik bir kanun değişikliği yapılıyor. Şu anda zannedersem TBMM Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilecek bir kanun tasarısının içerisine konacak, ondan sonra sigorta şirketlerinin bu alandaki şikayetlerini yeniden değerlendirme durumu olacak. Kanun otomatik ilgilendirmeyecek ancak sigorta şirketlerinin muallakta olan alacaklarından bahsediliyor. Bu alacaklar 1,8 iken 7,5'a çıkmış. Çok büyük bir artış var. O sıkıntıdan kaynaklandığı ifade edildi. Bu düzenlemenin bu konuda makul bir inişi sağlayacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler