Ev sahibine kiracı sigortası

Mülk sahibi ve kiracıları arasındaki tüm anlaşmazlıklar tarih oluyor. Uzun yıllardır Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede uygulanan Kirada Garanti Sistemi, Türkiye’de de başladı.

Yayınlanma: 21.04.2016 - 09:32
Abone Ol google-news

Yurtdışında uzun yıllardır kullanılan Kirada Garanti Sistemi (KGS), Türkiye’de de uygulanmaya başlandı ve hem kiracıyı hem de ev sahibini korumaya yönelik olarak ithal edildi.

Özellikle mortgage sisteminin yer aldığı ülkelerde uygulanan sistem Türkiye’ye de uyarlanmaya başlandı. Karar Gazetesi'nden Ceyda Dinçbakır'ın haberine göre, Amerika başta olmak üzere gelişmiş tüm Avrupa ülkelerinde kullanılagelen sistem içerisinde, banka ve gayrimenkul danışmanlık firmaları ile işbirlikteliği içerinde mülk yönetimi hizmet birimleri veya şirketleri adı altında hizmetler veriliyor.


HAK KAYBI YAŞANMAYACAK

Avukat Kadir Kurtuluş, Kirada Garanti Sistemi ile kiracı ve ev sahibi arasındaki tüm anlaşmazlık yaratabilecek alışverişlerin ortadan kalktığını belirtti. Tüm sürecin profesyonel şirketlere teslim edildiğini ve bu sayede tüm risklerin ev sahibi ve kiracı yönünden ortadan kalktığını anlatan Kadir Kurtuluş, bu sistem ile ev sahibi – kiracı ilişkilerinin uzman gayrimenkul danışmanları, hukukçular ve finansçılar barındıran aracı şirketlerin kontrolünde olacağını belirtti ve şöyle dedi: “Gayrimenkullerin doğru değerlendirilmesi ve maksimum fayda elde edilmesi sağlanacaktır. Hukuki bilgi eksikliği nedeniyle kiracı ve ev sahibi yönünden oluşabilecek hak kayıplarının önüne geçilmiş olacaktır.”

NASIL İŞLİYOR?

- Mülk önce detaylı ekspertizi yapılarak sisteme görsel ve yazılı olarak kayıt ediliyor.

- Taraflar ile hizmet ve yetki anlaşmaları yapılarak mülkün kiralanması süreci başlatılıyor.

- Talepte bulunan kiracıların risk analiz raporları alınıyor ve kiracı ile mülk sahibi arasındaki tüm evraksal ve para alışverişi bitiriliyor.

- Yerleşme süreci başlamadan talep gelirse nakliye, boya vb. hizmetler veriliyor.

- İstek, şikayet, ödeme bilgileri, vergisel yükümlülükler vb. ihtiyaçlar sistem üzerinden açılan özel sayfadan takip edilip yönetebiliyor.

- Gayrimenkulün tüm işlemleri, bilgi ve raporu düzenli olarak iletişim araçları ile gönderiliyor.

- Taraflar ilişkilerini yıpratmadan, mağdur olmadan sistem sayesinde huzurlu oluyor.

AVANTAJLARI NELER?

- Mülk sahibi ile kiracı arasındaki iletişim daha sağlıklı ve güvenilir düzeyde tutacak.

- Ev sahiplerinin; kiracı bulmak, evi boş kaldığı için kira alamaması ya da kira alamaması gibi problemler ortadan kalkmış olacak.

- Faturalar, aidatlar gibi unsurlar, aracı şirketin yükümlülüğünde olacak.

- Peşin ödeme seçenekleriyle hem kiracı hem de ev sahipleri finansal kolaylıklardan yararlanabilecek.

- Evinizi nasıl teslim ediyorsanız o şekilde aracı şirketten teslim alabileceksiniz.

- Kiracı zamanında ödeme yapamazsa farklı ödeme seçenekleri alabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler