Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor... Yurttaş başvurdu 'tavsiye' kararı alındı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla da ödenebilmesinin sağlanmasına ilişkin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na tavsiyede bulundu.

Yayınlanma: 07.12.2016 - 11:43
Abone Ol google-news

Her yıl milyonlarca araç sahibinin kullandığı özelleştirilen araç muayene istasyonlarında, ücret sadece nakit olarak ödenebiliyor. Zaman zaman bozuk para sıkıntısının da yaşandığı muayene istasyonlarındaki bu durum hakkında Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuran bir yurttaş söz konusu ücretlerin kredi kartı ya da banka havalesiyle de tahsil edilebilmesi için düzenleme yapılmasını istedi.

Bu isteği değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na tavsiyede bulundu.

Tavsiye kararında şu ifadelere yer verildi:

"Kamu hizmetine ilişkin pek çok faturanın, harcın artık internet üzerinden ya da kredi kartı ödemesi ile yapıldığı, nakit kullanımının giderek azaldığı günümüzde araç muayenesine gelen vatandaşlara ödemelerin yapılmasında kolaylık sağlanması, nakit ödeme alternatiflerinin sunulmasının bir gereklilik olduğu açıktır. Bu alternatiflerin sunulması şu an öngörülmemekle birlikte ekonomide kayıt dışılığın önüne geçilmesi yönünden de önem arz etmektedir. Tüm bu nedenlerle, idarenin bir sonraki sözleşme döneminde şikayet konusunu göz önünde bulundurarak, sözleşmede tahsilatın banka aracılığı ile yapılmasına yönelik hükümlere yer vermesi beklenmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler