Gençler İŞKUR kapısında

İŞKUR aracılığıyla iş arayanlar içerisinde ilk üç sırada üniversitelerin ekonomiyle ilgili bölümlerinden mezun olanlar geliyor. 509 bin 536 üniversite mezunu genç iş arıyor .

Yayınlanma: 18.01.2017 - 06:09
Abone Ol google-news

İşsizlik tırmanışa geçerken, İŞKUR aracılığıyla iş arayan üniversite mezunlarının sayısı da belli oldu. Toplam 509 bin 536 üniversite mezunu işsiz İŞKUR aracılığıyla iş arıyor. İş arayan üniversiteliler arasında ilk sırada 82 bin 375 kişiyle işletme ve ilgili işletmecilik bölümleri mezunları geliyor. İŞKUR aracılığıyla iş arayanlar içerisinde son sırada ise 500 kişiyle tekstil mühendisliği bölümünden mezun olanlar bulunuyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde, İŞKUR’a başvuran işsiz üniversite mezunlarının branşlara göre dağılımı hakkında bilgi istedi. Bakan Müezzinoğlu’nun önergeye verdiği yanıta göre, iş bulma umuduyla İŞKUR’a başvuran üniversite mezunu işsizlerin toplam sayısı 509 bin 536. En fazla iş arayanlar 82 bin 375 kişiyle işletme ve ilgili işletmecilik bölümü mezunları. İkinci sırada 21 bin 342 kişiyle muhasebe, vergi uygulamaları ve ilgili bölüm mezunları geliyor. En fazla iş arayanlarda üçüncü sırada iktisat bölümü mezunları yer alıyor. İş arayan iktisat mezunlarının sayısı da 20 bin 475 kişi. Yanıta göre son yılların gözde mesleği olarak nitelendirilen bilgisayar bölümlerinden mezun olanlar bile iş arıyor. Bilgisayar teknolojileri, programcılığı, operatörlüğü ve ilgili bölüm mezunu 19 bin 615 kişi İŞKUR aracılığıyla iş arıyor.

En az tekstilde!

Üniversite mezunlarından İŞKUR aracılığıyla iş arayanlar içerisinde son sırada 500 kişi ile tekstil mühendisliği bölümünden mezun olanlar geliyor. Bu bölümü 503 kişiyle kontrol ve otomasyon teknolojisi bölümü mezunları izliyor. Yine üniversite mezunları içerisinde iş aramak amacıyla İŞKUR’a başvuranlar içerisinde Almanca öğretmenliği bölümünden mezun olanların sayısı da çok az. Bu bölümden mezun olan 531 kişi İŞKUR aracılığıyla iş arıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler