Türkiye'de cep israfı yok

Mirza, Türkiye’de 5 yılda bir telefon değiştirildiğini, ikinci el telefon kullanımının çok yaygın olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 11.03.2017 - 21:10
Abone Ol google-news

Huawei P serisinin son üyesi Huawei P9 Lite 2017, Türkiye pazarındaki yerini aldı. P9 Lite 2017’nin 1.399 lira fiyatla tüm operatör kanallarında ve teknoloji marketlerinde satışa sunulduğunu belirten Huawei Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını söyledi.

Huawei’nin Türkiye’yi 20 stratejik pazar arasından 12 büyük stratejik pazar arasına aldığını kaydeden Mirza “Türkiye’deki marka bilinirliğimiz yüzde 38’den 46’a çıktı. İlk defa geçen yılın son çeyreğinde yüzde 10 büyüdük. Türkiye’de çift haneli büyümeyi devam ettireceğiz” dedi. Mirza, kurdaki artışa bağlı olarak pazarda gözle görülür bir daralma olmadığını ancak pazarın segmentler ve fiyat skalası açısından değişebileceğini ifade etti. Türkiye’de telefon değiştirme süresinin 5-6 yıl olduğunu kaydeden Mirza, yüksek vergi ve raf fiyatlarına rağmen uzun kullanım süresi nedeniyle tüketicilerin değişim süresi geldiğinde yeni telefon satın almaktan çekinmediğini kaydetti. Gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’de cep telefonu kullanım süresinin çok uzun olduğunu ve ikinci el telefon kullanımının da yaygın olduğunu anlatan Mirza, “Türkiye’de cep telefonu tüketimi ve kullanımı aşırı israf düzeyinde değil” ifadesini kullandı.

P9 Lite 2017 satışta

Huawei, düşük ışıkta kamera performansı, geliştirilmiş selfie özelliği ile yeni nesil P serisinin son üyesi Huawei P9 Lite 2017 raflardaki yerini aldı. P9 Lite 2017’nin 7.6 mm gövde ve 2.02 mm ekran kenar inceliği bulunuyor. P9 Lite 2017, düşük ışıkta üstün kamera performansı ve geliştirilmiş selfie özelliği ile dikkat çekiyor. Yeni nesil Pro modundaki 12MP arka kamera ile güçlendirilen P9 Lite 2017, 27 mm geniş açı özellikli, f/2.2 diyafram aralığına sahip 5 katmanlı lensi ile kristal berraklığında fotoğraflar için tasarlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler