İngiliz kepenk indiriyor

Kurdaki yükseliş, artan maliyetler ve ilave vergilerle Türkiye’den çıkan uluslararası markalara bir yenisi daha eklendi. İngiliz Debenhams, Türkiye’den çekiliyor.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 10:29
Abone Ol google-news

Operasyonlarını daha kârlı hale getirmek amacıyla nisan ayında yeni bir strateji açıklayan ve ana pazarları dışında kalan bazı ülkelerden çıkabileceğini duyuran İngiliz departman mağaza zinciri Debenhams, Türkiye’deki iki mağazasını kapatmaya hazırlanıyor. Konuya yakın kaynakların Reuters’e verdiği bilgiye göre Türkiye’de Cevahir Alışveriş Merkezi ve Mall of İstanbul’daki iki mağazası ile faaliyet gösteren Debenhams, bu mağazalarını yılsonundan önce kapatacak.

‘İki mağaza ile olmaz’

Dünya genelinde 60 ülkede 260’ın üzerinde mağaza ile faaliyet gösteren Debenhams Türkiye’de 2006 yılından bu yana faaliyet gösteriyordu. Debenhams’ın Türkiye’deki mağazacılık operasyonunu ise Kuveyt merkezli Alshaya Grubu’nun Türkiye yatırımı olan Shaya yürütüyordu. Debenhams’ın Türkiye’deki iki mağazasının 6 ay içinde kapanması beklenirken, kaynak, “İki mağaza ile pazarda ne yapabilirsiniz? Daha önce mağazalarını kapayan markalar da sadece birkaç mağaza ile faaliyet gösteriyordu. Ancak hacim olması, ölçek olması lazım. Yoksa olmuyor” dedi. Şirketin merkezinden yapılan açıklamada, “Debenhams nisan ayında açıklanan stratejisi kapsamında, başarılı uluslararası işbirliklerini büyütmeyi ve düşük performans gösteren pazarlardaki varlığını rasyonalize etmeyi planlıyor. Tek tek pazarlarımızın durumu hakkında açıklama yapılmadı. Ancak buna Türkiye’deki operasyonumuz da dahildir” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler