Kale Grubu 60. yılda uçuşa geçecek

2017’de 2016’da başlayan projelerle 255 milyon TL’lik yatırım hedefleyen Kale Grubu, uçak motorunda ana ihracatçı olacak.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 23:35
Abone Ol google-news

Sanayinin Anadolu’daki en büyük temsilcilerinden Kale Grubu, sektördeki 60’ıncı yılını geride bırakırken, 255 milyon TL’lik yeni yatırım hedefi koydu. Bir kısmı 2016’da başlayan bu yatırımları 2017 sonunda tamamlamayı planlayan Grup, özellikle havacılık ve savunma alanındaki büyüme ve projelere hız vereceğini açıkladı. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Boeing ve Lockheed Martin gibi küresel devlerin proje partneri haline gelmeyi hedeflediklerini belirterek, “8 Mayıs’ta Rolls-Royce ile imzaladığımız işbirliği anlaşma bunun en somut örneği. Bu önemli girişim sayesinde, Türkiye’nin dünyada az sayıdaki uçak motoru üreticilerinden biri olmasını ve uçak motoru ihracatçısı konumuna yükselmesini amaçlıyoruz” dedi. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla Çanakkale Çan’da düzenlenen Kale Grubu’nun 60’ıncı kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşan Zeynep Bodur Okyay, grubun bugüne kadar 30 bin kişiye iş imkânı sağladığını aktardı.

Değişim şart

Bodur Okyay, Türkiye’nin tüm dünyada değişen ekonomik yapıya ayak uydurmak zorunda olduğuna işaret ederek, “2016 grubum ve şahsım adına zorlu bir yıldı. Şimdi yepyeni sulara yelken açma vakti. Türkiye, ekonomideki büyük dönüşüme ayak uydurmak, ona liderlik yapmak için değişmek zorunda” diye konuştu. Bodur Okyay, bu yıl açılışını yapacakları sinterflex fabrikası ile 1 milyon metrekare olan yıllık üretim hacimlerini yaklaşık 2 milyon metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini aktardı. Bodur, toplam 30 milyon TL yatırım ile devreye aldıkları yeni fabrikada 120x360 ebadı da üreteceklerini dile getirdi.

Baca gazından domates üretecek

27 Temmuz 1957 tarihinde temellerini attığı Kale Grubu’nun 60. Kuruluş Yıldönümü ve geleneksel Seramik Bayramı, üç gün süren törenlerle kutlandı. Yurtiçinde farklı illerden çok sayıda iş ortağı ve bayinin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden 63 yabancı iş ortağı katılım sağladı. Kale Grubu sürdürülebilir kalkınma vizyonu doğrultusunda, bir tarım projesine imza attı. Proje ile KaleSeramik fabrikasının baca gazı, Çan’da 100 dönüm arazide sosyal girişim projesi olarak tasarlanan ve salkım domates üretilecek olan serada kullanılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler