Turkcell, yasaya karşın işe almadı

TMMOB Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Alper Merdoğlu, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na (ALİKEV) destek olduğu için çıkarıldığı Turkcell’deki işine, mahkeme kararına karşın dönemedi.

Yayınlanma: 13.01.2018 - 19:16
Abone Ol google-news

Turkcell, mahkemenin işe iade kararına Yargıtay’da itiraz etti. Mahkeme kararının uygulanmasını isteyen Merdoğlu, “Mahkeme kararı aslında Turkcell için bir fırsattı. Kamuoyunun bu davayla ilgili bugüne kadar gösterdiği tepkiye Turkcell bir mesaj vermeliydi” dedi. Turkcell’in yanlışında ısrar ettiğini dile getiren Merdoğlu, şöyle devam etti: “Mahkeme, Turkcell’in hakkımda verdiği kararla ilgili, firmanın yanlış ve taraflı bir karar verdiğini ifade etmişti. Fakat Turkcell kararı temyiz edip Yargıtay’a taşıyarak yanlışında ısrar ediyor. Aslında Turkcell gibi önemli bir şirketin olgun davranarak, hukukun üstünlüğü ve toplumsal barış adına olumlu bir mesaj vermesi ve kararı uygulamasını beklerdik.”

Yüzmüştü

Alper Merdoğlu, ALİKEV’e destek olmak amacıyla Boğaziçi 2017 Yüzme Yarışı’a katıldı. Olayın basında yer almasının ardından 12 yıldır çalıştığı Turkcell’deki işine son verildi. Merdoğlu da işe iade davası açtı ve kazandı. Turkcell dilekçesinde, “Turkcell’in içinde bulunduğu bilişim sektörünün stratejik önemi ve iletişim işinin kamu hizmeti vasfı olması dolayısıyla, hakkında alınan çeşitli duyumlar doğrultusunda şüphe bulunmuş ve şirketle olan güven ilişkisi zedelenmiştir” ifadelerine yer verildi. Mahkeme yargıcı ise Merdoğlu’nun taleplerini haklı bularak, işe iade edilmesi yönünde karar verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler