Ali İsmail yaşıyor...

ALİKEV’in Genç Sanatçı Fonu’ndan yararlanan sanatçıların eserleri İstanbul’da sergilenmeye başladı. Sergide resim, müzik, seramik, kısa film dallarından birçok eser var.

Yayınlanma: 26.06.2019 - 22:08
Abone Ol google-news


Bu eserler Elif Eren'e ait

Gezi Direnişi esnasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde polis ve eli sopalı kişilerce dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerini sürdürmek amacıyla, onun ismiyle kurulan vakıf (ALİKEV) gençlere destek olmayı sürdürüyor. ALİKEV’in Genç Sanatçı Fonu’ndan yararlanan sanatçıların işleri önceki gün Beyoğlu’ndaki GaleriBu’da sergilenmeye başladı. Serginin açılışına Gezi davası için İstanbul’da olan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ile birlikte Gezi Direnişi sırasında öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da katıldı.

Emel Korkmaz, sergiyi çok güzel bulduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Yüreklerine, emeklerine sağlık. Ali İsmail burada yaşıyor işte. Bu gençlerle birlikte Ali İsmail yaşıyor. Bedenen yok aramızda, ama düşünceleri, yapmak istedikleri bu çocuklarla yaşıyor. Vakıf sayesinde bu çocuklar daha çok güzel işlere imza atacaklar, Ali İsmail adı altında. En önemlisi Ali İsmail’in ismiyle bunları yapıyor olmalarından çok gurur duyuyorum. İyi ki varlar. Hepsini çok seviyorum.” Genç Sanatçı Fonu, Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından sanat dalı sınırı olmaksızın, her yıl belirlenen tema çerçevesinde gençleri desteklemek için hayata geçirilmişti. Sinema, heykel, resim, müzik, tiyatro gibi birbirinden farklı kategorilerde yapılan başvurularda bu sene “Barış” teması ele alındı.

Sinema, heykel, resim, müzik, tiyatro gibi birbirinden farklı kategorilerde yapılan başvurularda bu sene “Barış” teması ele alındı. Sergi 30 Haziran’a kadar GaleriBu’da görülebilir.

‘Gururlandım’

Vakfın “Özgür Bir Dünya, Özgür Bir Gençlik” yaratma heyecanına ortak olan birçok hevesli ve yetenekli gencin hayallerini barış ile harmanladığı başvurular, birbirinden değerli isimlerin yer aldığı Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendi. Açılışta konuştuğumuz sanatçılardan, sergide kısa filmi yer alan Soner Sert, “Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın böyle bir girişim başlattığını duyunca kısa film-belgesel çeken biri olarak başvuru yaptım ve destek aldım. Aslında Ali İsmail’in ismini taşıyan bir vakıftan destek almaktan ziyade projemin bu vakfa, bu oluşuma, bu düşünceye, bu yaşanmışlığa uygun olduğunu bilmek beni gururlandırdı. Serginin bu seneki ‘Barış’ temasına uygun bir iş yapmaya çalıştım. Hiçbir düş yarım kalmayacak” diye konuştu.

Sergide yaptığı şarkı ve klibiyle yer alan 22 yaşındaki genç sanatçı Deniz Sülek de sosyal medyada görünce başvurup fon alan isimlerden. Şarkıyı yazdığında Ali İsmail gibi 19 yaşında olduğunu dile getiren Sülek şöyle anlatıyor kendi hikâyesini: “Ben Gezi Direnişi’ni lise 2’deyken gördüm. Çok etkilenmiştim, hayatımı başta olmak üzere siyasi bakış açımı falan değiştirmişti. Üniversitemin ilk yılını da Eskişehir’de okudum ben. Eskişehir’e gider gitmez ilk yaptığım şey Ali İsmail’in heykelini görmek oldu. Çok etkilendim. Müzik yapıyordum zaten, dedim ki ‘Benim bir şey yapmam lazım.’ Bu şarkı da öyle ortaya çıktı.” Serginin açılışında bir de müzik dinletisi yapıldı. Resim, heykel, video, müzik, seramik ve çağdaş işlerin yer aldığı sergi, 30 Haziran’a kadar GaleriBu’da açık olacak.

Adres: Şahkulu Mahallesi, Serdar-ı Ekrem Sokak, No: 11, Beyoğlu / İstanbul.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler