Fransa'da Çinli turist koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Fransa'da Çinli bir turist koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Çinli turistin ölümü, Avrupa'da koronavirüs kaynaklı ilk ölüm olarak kayıtlara geçti.

Yayınlanma: 15.02.2020 - 13:20
Abone Ol google-news

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgınında ölü sayısı her geçen gün ağırlaşıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan bugün yapılan açıklamada, 143 hastanın daha hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Koronavirüs nedeniyle Avrupa’daki ilk ölüm haberi Fransa’dan geldi. Fransa Sağlık Bakanı Agnez Buzyn, Fransa’da yaşlı bir turistşb tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Ülkede şimdiye kadar koronavirüs salgınının enfekte olduğu tespit edilen 11 hasta bulunduğu bildirilmişti.

Fransız bakan, virüsün patlak verdiği Vuhan’ın bağlı olduğu Hubei bölgesinden gelen 80 yaşındaki turistin, 16 Ocak’ta Fransa’ya geldiğini duyurdu. Adı belirtilmeyen Çinli turistin 25 Ocak’ta hastanede karantina altına alındı.

Çin ana karası dışında şimdiye kadar ölümlü vakalar Çin’e bağlı Hong Kong dışında Japonya ve Filipinler’de görülmüştü.

İstatistik sitesi ‘worldomters’ın verdiği bilgilere göre; dünya genelinde koronavirüsüne bağlı toplam 1527 ölüm yaşandı. Vaka sayısı ise 67 bin 185 olarak tespit edildi. Koronavirüsüyle enfekte olan hastaların 11 bin 82’sinin durumunun “kritik ya da ciddi” olduğu bildiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler