Gençlik aşısı

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in İsviçre’de yapılan 2 kampın kadrosuna alıp maçlarda süre verdiği genç futbolcuların takıma uyumu ve gösterdiği gelişim dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 06:00
Gençlik aşısı
Abone Ol google-news

Altyapıdan A takıma dahil edilen isimler arasında Abdussamed Karnuçu (orta saha-18), Ahmet Sivri (forvet-19), Boran Güngör (kaleci-18), Berk Balaban (kaleci-18), Celil Yüksel (orta saha-20), Doğan Can Davas (orta saha-20), Yunus Akgün (kanat-18), Ali Yavuz Kol (forvet-17) yer alıyor. Milli Takım maçlarında yaşadığı sakatlık nedeniyle Sarı-Kırmızılıların kampını kaçıran 18 yaşındaki stoper Ozan Kabak da kadroya dönüş yaptı. Fatih Terim, genç oyuncuların birkaçını bu sezon A takım kadrosunda değerlendirecek.

Karar Terim’de
Tecrübeli hocanın bu hafta içinde hangi isimlerle yola devam edeceğini belirleyeceği öğrenildi. Terim’in kamp döneminde tüm gençlerin performansından memnun olduğu ancak özellikle Yunus Akgün ve Celil Yüksel’in üzerinde durduğu; sakatlığı atlatan Ozan Kabak’ın da deneyimli çalıştırıcının yeni sezon planlarında yer aldığı kaydedildi. Terim, “Galatasaray her sene minimum 1 oyuncuyu içerisinden çıkartmak zorundadır. Eskiden kaide böyleydi. Biz geldiğimizde bize söylenen şey kimse yoktu. Ama kimse varmış. Bizde o kimseleri tanınır hale getireceğiz” sözleriyle Florya’daki Futbol Akademisi’nin yeniden A takım seviyesinde oyuncular yetiştirmesi yönünde güçlendirme projelerinin olduğunu belirtmişti.

<haber-dikey:1038369,1039291>

Çipe’ye tam not
Muslera’nın arkasına yedek olarak yerli kaleci transfer etmek isteyen Sarı-Kırmızılılarda, 23 yaşındaki eldiven İsmail Çipe’nin hazırlık döneminde gösterdiği performans teknik heyetten geçer not aldı. Fatih Terim’in, Çipe’den memnun olduğu, Taffarel’in de takıma katılmasıyla yedek kaleci konusunda kesin kararın verileceği öğrenildi.

Fatura ağır: 2 sakat
Galatasaray’ın Tunus’ta Club Africain’ı 90+3. dakikada Onyekuru’nun golüyle 1-0 yendiği hazırlık maçında rakip futbolcuların sertliği Sarı-Kırmızılılara pahalıya mal oldu. Linnes ve Donk’un aldığı sert darbeler sonrasında sakatlık yaşadığı ve ağrılarının bulunduğu ortaya çıktı. Cim-Bom dün özel uçakla 31 Temmuz’da AEK ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a gelirken,
Fatih Terim’in 5 Ağustos’taki Süper Kupa Finali’ni düşünerek Linnes ve Donk’u dinlendireceği kaydedildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler