Merkeze dikkat

2.5 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi’ne dönen Galatasaray, ilk maçında Rusya şampiyonu Lokomotiv Moskova’yla karşılaşıyor.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 14:01
Merkeze dikkat
Abone Ol google-news

UEFA Şampiyonlar Ligi kurasına 1. torbadan giren Lokomotiv Moskova, teknik direktör Yuri Semin önderliğinde geçen sezon 14 yıllık şampiyonluk hasretine son vermişti. Son şampiyon olarak lige iyi bir başlangıç yapamayan Yeşil-Kırmızılılar, Rusya Ligi’nde 7 maçta 9 puanla lider Zenit’in 10 puan gerisinde 10. sırada... Moskova ekibi, G.Saray maçına yeni transfer Fedor Smolov’dan yoksun çıkacak. Teknik direktör Yuri Semin, yıldız oyuncunun Galatasaray maçında forma giymeyeceğini açıklamıştı. 28 yaşındaki oyuncu, kadroda santrfor özelliği taşıyan az sayıda futbolcudan biri ve önemli bir eksik. Smolov’un yokluğunda Rus temsilcisinin gol umudu ise, Euro 2016 finalinin tek golünü atarak takımını şampiyonluğa taşıyan Portekizli Eder olacak gibi gözüküyor. Semin, ligdeki Dinamo Moskova maçında ileri uçta Eder’i kullandı. Lokomotiv’in bir diğer sorunu da Beşiktaş’tan tanıdığımız Manuel Fernandes. Lokomotiv yönetimi, geçen yılki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Portekizli oyuncudan maaş indirimi talep etti. Ancak yılda 4 milyon Avro kazanan 32 yaşındaki oyuncu, bu talebi reddedince yönetimle arası açıldı. Portekizli oyuncunun sahaya çıkıp çıkmayacağı maç saatinde belirlenecek.

Rus temsilcisine baktığımızda merkezden oyunu domine etmeyi seven bir yapı görüyoruz. Miranchuk ikizleri (Anton ve Aleksey), Denisov, yeni transfer Krychowiak ve Fernandes’le oldukça güçlü bir orta saha kurgusuna sahipler. Kanat organizasyonlarını bekler üstleniyor. Merkezden rakibi etki altına almakta zorlandıklarında soldan Polonyalı bek Maciej Rybus’la hücumu şekillendirmeye çalışıyorlar.

Lokomotiv Moskova, bu sezon Rusya Ligi’nde oynadığı 7 maçta 5 gol atıp 5 gol yerken hücumda çok verimli görünmedi. Şampiyonlar Ligi haftasından önce ligde Dinamo Moskova’yı ağırlayan Rus ekibi, 1-1’le 2 puan kaybetti. Yeşil-Kırmızılılar, G.Saray maçından sonra ligde Zenit’le karşılaşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler