Fenerbahçe'nin yüzü gülmüyor

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor'la golsüz berabere kaldı.

Yayınlanma: 20.10.2018 - 20:50
Abone Ol google-news

Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'ndaki maçta Cocu, ligin 8. haftasında 0-0 sona eren Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11'de forma şansı bulan Islam Slimani, Diego Reyes ve Mauricio Isla'nın yerine, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı ve Roberto Soldado'ya forma verdi.

Takımını son lig maçında olduğu gibi 4-4-2 dizilişiyle sahaya süren Cocu, kalede Harun Tekin'e şans verirken, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Roman Neustaedter ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahanın göbeğinde Jailson ve Eljif Elmas, sağ açıkta Andre Ayew, sol açıkta ise İsmail Köybaşı görev aldı. Fenerbahçe'de ileri uçta ise Michael Frey ile Roberto Soldado çift santrfor olarak görev yaptı.

<haber-dikey:1117038,1117203>

İsmail Köybaşı, sol açıkta görev aldı
Hollandalı çalıştırıcı, Demir Grup Sivasspor karşısında sol açık pozisyonunda İsmail Köybaşı'nı görevlendirdi. Bu mevkide son haftalarda Eljif Elmas'ı oynatan tecrübeli teknik adam, Diego Reyes'in yerine Makedon futbolcuyu orta sahanın ortasında görevlendirince, bu oyuncudan boşalan pozisyonda İsmail Köybaşı'nı tercih etti. Phillip Cocu, normalde bu pozisyonda forma giyen Mathieu Valbuena ve Barış Alıcı'yı ise tercih etmedi.

Soldado tekrar kadroda
Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Roberto Soldado, uzun bir aradan sonra ilk 11'e döndü. UEFA listesine yazılmadığı için UEFA Avrupa Ligi'ndeki iki karşılaşmada görev yapamayan ve ligde de 3 maç aradan sonra Medipol Başakşehir mücadelesinde kadroya dahil edilen İspanyol santrfor, bu kez ilk 11'de şans buldu. Soldado, son olarak ligin ilk haftasında oynanan Bursaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Fenerbahçe'de dört eksik
Fenerbahçe'de dört futbolcu, Sivasspor maçında kadroda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Mehmet Topal ve Islam Slimani ile hazır olmayan Tolga Ciğerci ve Yassine Benzia'ya kadroda yer verilmedi. Öte yandan, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a, kulübün konakladığı otelde yavru Kangal köpeği hediye edildi.

Fenerbahçeli taraftarlar maça ilgi gösterdi
Karşılaşmaya ilgi gösteren Fenerbahçe taraftarları, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Yeni 4 Eylül Stadı'nın her iki kale arkası tribünündeki boşluklar ise dikkati çekti. Fenerbahçeli futbolcular, sahaya "Sivaslı Öğrencilere Burs, Geleceğe Katkı www.sivashizmetvakfi.org.tr" pankartıyla çıkarak Sivas'ta 2 yıldır devam eden burs kampanyasına destek oldu. Sivassporlu futbolcular da sahaya "Meme kanseri riskinin farkındayız, erken teşhisle tüm kanserlerle mücadeleye hazırız" pankartıyla çıktı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, mücadeleyi protokol tribününden birlikte takip etti.

OPTA VERİLERİ:
- Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de üçüncü kez bir maçın ilk yarısını isabetli şut çekemeden tamamladı (Rizespor ve Göztepe maçlarıyla birlikte).

- Fenerbahçe, 1968-1969 sezonundan beri (2 galibiyet-6 gol) en kötü ilk 9 haftalık performansını sergiledi.

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de oynadığı beş deplasman maçının dördünde gol atamadı.

Fenerbahçe 20 yıl sonra ilk kez, üst üste 3 lig maçında gol atamadı. (En son 1997-98 sezonu 17-20. haftalar)

- Bu sezon rakip fileleri sadece altı kez havalandıran Fenerbahçe, en son 1968/69 sezonunun ilk sekiz haftasında daha az gol atmıştı (5).

Maçtan dakikalar:
6. dakikada sol kanattan İsmail'in ceza sahasına ortasında kaleci Tolgahan'dan önce topa dokunan Frey meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.
16. dakikada gelişen Sivasspor atağında hücuma katılan David Braz'ın uzaktan şutu kaleci Harun'un kucağında kaldı.
22. dakikada Muhammet Demir'in kullandığı serbest vuruşta top direğin üstünden dışarı çıktı.
27. dakikada sol kanattan Robinho'nun ceza sahasına ortasına topa iyi yükselen Hakan Arslan'ın kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
50. dakikada Elif Elmas’ın ara pasında kaleciyle karşıya karşıya kalan Soldado’nun yerden şutunda top kaleci Tolgahan’dan döndü. Dönen topta savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
55. dakikada sol kanattan Uğur’un ortasında savunmada seken topa Emre vurdu, kaleci Harun mutlak bir golü kurtararak tehlikeyi uzaklaştırdı.
58. dakikada sağ kanattan Emre’nin pasında kaleci Harun çıkarak tehlikeyi uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu önünde bulan Rybalka’nın pasını Robinho’ya aktardı. Robinho’nun şutunu ise kaleci Harun kontrol etti.
64. dakikada Isla’nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Jailson’un uzaktan şutunda top üsten dışarı gitti.
70. dakikada Robinho’nun ceza sahasına kadar getirdiği topta savunmadan seken topu önünde bulan Torje’nin sol çaprazdan şutu kaleci Harun’da kaldı.
72. dakikada sağ kanattan Mehmet’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında topa iyi yükselen Frey’in kafa vuruşu kaleci Tolgahan’dan döndü. Dönen topa Soldado'nun vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.
74. dakikada Mehmet’in kullandığı serbest vuruşta top üst direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
88. dakikada sağ kanattan Isla'nın ceza sahasına yaptığı ortada Soldado'nun kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
89. dakikada sol kanattan Hasan Ali'nin ceza sahası dışına çevirdiği topla buluşan Elif Elmas'ın şutu direğin yanından dışarı çıktı.

DG SİVASSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 0
STAT: Yeni 4 Eylül
HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken
SİVASSPOR: Tolgahan, Ziya, Braz, Bjarsmyr, Uğur, Hakan, Medjani, Robinho, Rybalka (dk. 68 Torje), Emre, Muhammet (dk. 88 Cyriac)
FENERBAHÇE: Harun, Şener (dk. 61 Isla), Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Jailson, Eljif, Ayew (dk. 61 Mehmet Ekici, dk. 78 Alper), İsmail, Frey, Soldado
SARI KARTLAR: Robinho, Emre (Sivas); İsmail (F.Bahçe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler