Psikolojik yıkım

2-0 öne geçtiği derbide 2-2 berabere kalarak liderlik yarışında ağır yara alan Galatasaray, 6 Kasım’da Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Schalke 04 ile oynayacağı maç öncesi adeta “psikolojik yıkım” yaşıyor.

Yayınlanma: 04.11.2018 - 07:30
Abone Ol google-news

Sakat futbolcularının fazlalığı nedeniyle son dönemde ideal kadrosuyla bir türlü sahaya çıkamayan Sarı-Kırmızılılar, bu soruna ek olarak evindeki derbiyi kazanamamanın doğurduğu “mental çöküş”le de boğuşuyor. Fenerbahçe derbisinin ardından sahada yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaraylı futbolcuların bir hayli gerildiği öğrenildi. Kavgaya karışan oyuncuların, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan ek ceza alma ihtimalinin bulunması Florya’da endişe yaratan bir diğer unsur olarak dikkat çekiyor. 

Terim’den takıma 1 gün izin

Hakem Fırat Aydınus’un kararlarına isyan eden teknik direktör Fatih Terim ve yardımcıları da yüksek tansiyondan etkilendi. Terim ve ekibi zorlu Schalke maçı öncesinde takımın üzerindeki olumsuz havayı kırıp, futbolcularını içinde bulundukları sinir harbinden çıkarmak adına çare arıyor. Fatih Terim, futbolcularının mental açıdan toparlanabilmesi adına bugün takıma izin verdi. Sarı-Kırmızılı oyuncular yarın saat 10.00’da Florya’da bir araya gelecek. Teknik heyetin, futbolcularla bir görüşme yapacağı, ardından Schalke 04 maçı için Almanya’ya gidileceği belirtildi. 

‘Çık konuş artık başkan’

Hakem Fırat Aydınus’un kararlarıyla damga vurduğu derbinin ardından Galatasaray camiasında gözler kulüp başkanı Mustafa Cengiz’e çevrildi. Maç sonrası İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ile teknik direktör Fatih Terim, hakemler, MHK ve TFF hakkında sert söylemlerde bulunurken Başkan Cengiz herhangi bir açıklama yapmadı. Cengiz’in, Albayrak ile Terim’in gerekli açıklamalarda bulunduğunu düşündüğü bu nedenle derbinin ardından hakemler ve TFF’yle ilgili konuşmadığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılı taraftarlar ve camia özellikle sosyal medyada, sezon başından bu yana Galatasaray aleyhine yapılan hakem hatalarına Mustafa Cengiz’in sessiz kalmaması gerektiği; bir basın toplantısı düzenleyerek yanlışları tek tek kamuoyuna ifade etmesi yönünde “Çık konuş başkan” paylaşımlarında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler