UEFA'ya rağmen skandal 'VAR'!

Süper Lig’de bu sezon hayata geçen Video Hakem Sistemi (VAR), uygulanmaya başladığı ilk maçtan bu yana tartışmalara son vereceğine adeta kaosu daha da körükledi.

Yayınlanma: 25.11.2018 - 07:00
Abone Ol google-news

Bile bile lades!

Galatasaray-Atiker Konyaspor maçında orta hakem Hüseyin Göçek ile TFF’nin Riva’daki VAR odasında görevli Halis Özkahya’nın penaltı kararı, hafta içinde yaşanan bazı detayları gündeme getirdi. Halis Özkahya, hafta içinde oynanan İtalya-ABD hazırlık maçında VAR Hakemi olarak görev yaptı. Bu maçın önemli yanı; UEFA tarafından ilk kez Türk hakemlerinin bir karşılaşmaya VAR ve AVAR (Asistan Video Yardımcı Hakem) olarak atanmasıydı. Özkahya bu sezon Süper Lig’de 10 kez VAR Hakemi, 8 defa da orta hakem olarak görev yaptı. Süper Lig’de VAR tecrübesi bulunan, hatta UEFA’nın Türkiye’den çağırdığı ilk isim olan Özkahya’nın Galatasaray aleyhine verilen penaltıda hakem Göçek’le nasıl bir konuşma yaptığı bilinmezliğini koruyor.

Eğitim yetmemiş!

VAR sistemiyle ilgili bu hafta yaşananlar bununla sınırlı değil.. TFF’nin Riva Tesisleri, hafta içinde 4 gün süren UEFA 3. Video Yardımcı Hakem Kursu’na ev sahipliği yaptı. Kursa, UEFA’nın çeşitli kategorilerinden önemli hakemler, UEFA Hakem Kurulu üyeleri, eğitimciler Bertino Cunha Miranda, Mike Van der Roest ile MHK üyesi ve VAR Koordinatörü Murat Ilgaz da katıldı. UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti de İstanbul’a gelerek eğitimleri yerinde bizzat takip etti. Bu önemli organizasyona katılan isimlerden biri de Galatasaray aleyhine penaltı düdüğü çalan, pozisyonu saha kenarındaki ekrandan tekrar izleme gereği duymayan ve VAR Hakemi Halis Özkahya ile nasıl bir konuşma yaptığı bilinmeyen Hüseyin Göçek’ti..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler