Göksel Gümüşdağ'a ihraç talebi

Galatasaray Kulübü üyesi bazı isimler, Göksel Gümüşdağ’ın kulüp üyeliğinden ihracını istedi.

Yayınlanma: 26.11.2018 - 07:30
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü üyesi bazı isimler, hazırladıkları dilekçeleri yönetim kuruluna vererek, Sarı-Kırmızılı kulübe üye olan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın ihracını istedi. Dilekçede, Galatasaray Kulübü tüzüğündeki “Üye olma koşulları” başlığının ilgili maddesindeki “Kulübe üye olabilmek için adayın Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu’na göre üye olma hakkına sahip bulunması; yurt içinde rakip sayılabilecek bir başka spor kulübünde üye, lisanslı sporcu ya da görevli olmaması; Sicil Kurulu tarafından üyeliğe alınmasının önerilmesi; Yönetim Kurulunca kabul kararının alınması zorunludur” ifadesi dikkate alındı. Tüzüğün “Üyeliğin sona ermesi ve üyelikten çıkarılma nedenleri” başlıklı 20. maddedeki “Tüzük hükümleri uyarınca üyelikten çıkarılması” hükmünün altı çizilerek Göksel Gümüşdağ’ın Galatasaray Kulübü üyeliğinden ihracı istendi. Ayrıca dilekçelere ek olarak, çok sayıda Galatasaray Kulübü üyesinin, Gümüşdağ’ın ihraç edilmesi adına imza topladığı kaydedildi. Galatasaray camiası, Başakşehir’in Sarı-Kırmızılı takımı geçen sezon 5-1 yendiği maçın ardından Göksel Gümüşdağ’ın tribünde yaptığı aşırı sevinç hareketlerine tepki göstermişti.

VAR bekleyişi
Galatasaray’ın Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta hakem Hüseyin Göçek’in verdiği penaltı kararıyla ilgili Sarı-Kırmızılı camianın tepkisi ve bekleyişi sürüyor. Başkan Mustafa Cengiz, Hüseyin Göçek ile VAR Hakemi Halis Özkahya’nın penaltı pozisyonu sırasında kulaklıktan ne konuştuğuna dair kayıtların TFF tarafından resmen açıklanmasını istemişti. İki hakemin o sıradaki konuşmaları olduğu iddia edilen diyalog, bir internet sitesi tarafından yayınlandı, ancak bunlarla ilgili ne TFF’den ne de Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) hiçbir yetkili henüz açıklama yapmadı.

İptallere devam
Galatasaraylı taraftarlar, Atiker Konyaspor maçının ardından başlattıkları kampanya ile Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports’a olan aboneliklerini iptal ettirmeyi dün de sürdürdü. Sosyal medyada iptal edilen abonelik sayısının 150 bine yaklaştığı bilgisi paylaşıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler