Galatasaray'da eleştiriye disiplin!

Sarı-Kırmızılı kulübün yönetimi, sosyal medya avına çıktı, bazı üyeler Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Yayınlanma: 28.12.2018 - 04:21
Galatasaray'da eleştiriye disiplin!
Abone Ol google-news
Galatasaray yönetimi, Başkan Mustafa Cengiz ve kendileri hakkında sosyal medyada eleştiride bulunan Sarı-Kırmızılı kulübün bazı genel kurul üyelerini Disiplin Kurulu’na sevk etti. Üyelerin, “Başkana hakaret, küçük düşürücü ifade...” içerikli 110. madde kapsamında disipline gönderildiği öğrenildi. Üyelerin, 10 Ocak günü saat 11.45’te Türk Telekom Stadyumu’nda yapılacak Disiplin Kurulu toplantısına gelerek savunmalarını yapmaları istendi. Ancak üyelere gönderilen metinde toplantı günü “10 Ocak 2019” olması gerekirken “10 Ocak 2018” şeklinde yazıldı. Üyelere, Disiplin’e verilmelerine gerekçe olarak gösterilen sosyal medya mesajları da gönderildi.
 
Mustafa Cengiz yönetiminin bu hamlesi, Sarı-Kırmızılı camia ve genel kurul üyelerinin büyük bölümü tarafından tepkiyle karşılandı. Üyeler, “Galatasaray camiası, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir topluluktur. Biz, bu yönümüzle övünürken, yönetimin, hakaret içeriği olmadan kendilerini eleştiren üyeleri Disiplin Kurulu’na sevk etmesi son derece yanlış bir tutum” görüşünü savundu. Cengiz, başkan seçildiği seçim sırasında, milyonlarca insanın görüş belirttiği bir sosyal paylaşım sitesi hakkında yorum yaparken “Beni eleştirenler sonsuz sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Önemli olan eleştirilere katlanabilmek..” ifadesini kullanmıştı. Hatta Cengiz 2 gün önce katıldığı davette "Galatasaray bir kültür yuvası, özgürlüğe, ileri demokrasiye dayalı bir anlayışın temsilcisi" dedi. Ancak Cengiz ve ekibinin, şimdi kendini eleştirenleri Disiplin Kurulu’na sevk etmesi şaşkınlık yarattı. 
 
Üyelerin sosyal medya hesaplarından yazdıkları ve yönetimi eleştirdikleri konuların başında, Kulüpler Birliği’nin yayımladığı bildiriye karşı camianın hakkının yeterince savunulmaması geliyor. Ç.Rizepor maçı öncesi Karadeniz ekibinin başkanına Türk Telekom Stadyumu’nda İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, nedeni bilinmeyen şekilde plaket sunmuştu. Ancak 2-2 biten maçın ardından Ç.Rizespor Başkanı, Galatasaray’ın hakemlerle ilgili şikâyetlerini eleştiren açıklamalar yapmıştı. Üyelerin eleştirdiği diğer konu aynı zamanda Galatasaray genel kurul üyesi olan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın kulüpten ihraç edilmesiydi.. Sarı-Kırmızılı yönetim, Gümüşdağ için bir hamle yapmazken, Başakşehir Başkanı kulüp üyeliğinden kendisi ayrıldığını açıklamıştı. Sarı-Kırmızılı yönetim, 2 hafta önce divan üyesi Ayhan Özmızrak'ın, Abdurrahim Albayrak'a yönelttiği 4 sorunun videosunu sosyal platformlardan kaldırtmıştı.   

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler