Güneş istifa etti ama...

Yönetici Ahmet Kavalcı ve Ahmet Ürkmezgil, tecrübeli teknik adamı maç öncesi aldığı karardan vazgeçirdi.

Yayınlanma: 12.03.2019 - 04:00
Güneş istifa etti ama...
Abone Ol google-news

Beşiktaş Kulübü’nde uzun süredir yaşanan olumsuzluklar, Konyaspor maçıyla patlak verdi. Başkan Fikret Orman’la Şenol Güneş arasında uzun süredir soğuk savaş yaşandığını hiç kimse inkâr edemez. Çünkü bu artık ayyuka çıktı. Orman, Şenol Güneş’in gitmesinden yanaydı. Ama bu kararı hocasının vermesini istiyordu. Güneş’e geçen günlerde TFF’den A Milli Takım’ın başına geçmesi için teklif geldi. Tecrübeli hoca, buna sıcak baksa da önceliğinin Beşiktaş olduğunu söyledi. Bir süre bekledi. Fikret Orman, Şenol Güneş’le bu süreçte hiçbir görüşme yapmadı. Şenol Güneş, Milli Takım’a “Evet” dedi. İmza atıldıktan sonra Orman, medya karşısına çıkıp “Hocamız kararını vermiştir” ifadesini kullandı. Şenol Güneş’in Ay-Yıldızlılarda göreve başlama tarihi haziran ayının başıydı. Ancak martta Ulusalların iki maçı vardı. Federasyon ricada bulundu, Güneş kabul etti. Deneyimli teknik adam, sezon sonuna dek Beşiktaş’taki görevini sürdürmekten yanaydı. Yöneticiler arasında, “Şimdi gitsin” diyenler oldu. Güneş, istenmediğinin farkına varmıştı. 

Maç öncesi verdiği karar 

Konyaspor maçı öncesi Şenol Güneş’in ismi anons edildiğinde taraftarlardan ıslıklı protesto gelmişti. Sonra da “I love you Guti” sesleri... Güneş, morali bozulsa da bunu futbolcularına belli etmemeye çalıştı. Ama o anda kendine çok yakın bulunan yardımcı hocalarına istifa ettiğini iletti ve sahaya çıktı.  Maçı anlatmaya gerek yok. Karşılaşmayı Beşiktaş 3-2 kazandı. Sonra Güneş, oyuncularını toplayarak sahanın ortasına götürdü, tribünleri alkışladı, alkışlattı. Bu Güneş için ‘veda’ olarak yorumlandı. Evet Şenol hoca kararını vermiş, veda ediyordu. Durumdan haberdar olan yöneticiler Ahmet Kavalcı’yla Ahmet Ürkmezgil, apar topar koşar adımlarla soyunma odasının yolunu tutarak teknik direktörü beklemeye koyuldu. Güneş, soyunma odasına döndüğünde Kavalcı ve Ürkmezgil’le karşılaştı. İki yönetici, Güneş’le hemen mini bir toplantı yaptı. Bu toplantıda başarılı teknik adam zar zor ikna edildi, hoca istifasını geri çekti. Bir takım senaryolar hazırlanarak Güneş’i yıpratmak, Türk futbolu adına sanırım büyük kayıp olur. Şenol Güneş gider bir başkası gelir ama bu değer öyle kolay bulunmaz. Beşiktaş, her kulüp gibi ekonomik kriz yaşıyor. Futbolcular, teknik heyet, personel, aylardır para alamıyor. Bazı taraftar gruplarının başkan Fikret Orman dahil yine bazı yöneticilerin istemediği Şenol Güneş, personelin paralarını gizli kalmak şartıyla cebinden karşılamış.  

Guti ve İlhan Mansız gelmişti

Beşiktaş yönetimi, Şenol Güneş’in yardımcılıklarına Guti’yle İlhan Mansız’ı getirmişti. Guti şimdi Güneş’in yerine aday. İlhan Mansız ise görevi bıraktı. Mansız bir yöneticiden çocuklarının okul taksitlerinin geldiğini söyleyerek para istiyor. Yönetici önce “Para yok” diyor, sonra “Beşiktaş’ta kimsenin parası kalmaz. Hem ne yaptın ki?” ifadesini kullanıyor. Mansız sinirleniyor. Kavga büyümeden önleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler