Galatasaray yönetimi ilk adımı atıyor

Mali genel kurulda idari açıdan ibra edilmeyen Galatasaray yönetimi, çıkan kararı mahkemeye taşıyor. Kulüp tüzüğünün 88. maddesi gereği; ibra edilmemesi nedeniyle bir ay içinde seçimli genel kurul kararı alması gereken Sarı-Kırmızılı idareciler, 4 gündür yaptıkları görüşmelerin ardından bugün veya yarın hukuki açıdan resmi itirazı yapacak.

Yayınlanma: 28.03.2019 - 08:00
Galatasaray yönetimi ilk adımı atıyor
Abone Ol google-news

Mali genel kurulda idari açıdan ibra edilmeyen Galatasaray yönetimi, çıkan kararı mahkemeye taşıyor. Kulüp tüzüğünün 88. maddesi gereği; ibra edilmemesi nedeniyle bir ay içinde seçimli genel kurul kararı alması gereken Sarı-Kırmızılı idareciler, 4 gündür yaptıkları görüşmelerin ardından bugün veya yarın hukuki açıdan resmi itirazı yapacak. Genel kurul divan tutanağına, idari ibra oylamasının sayımının sağlıklı yapılamadığı yönünde şerh koyan Galatasaray yönetimi, konunun uzmanı çok sayıda hukukçu ile fikir alışverişinde bulunup izleyecekleri yol haritasını belirledi. Resmi tiraz dilekçesini oluşturan Sarı-Kırmızılı idareciler, mahkemeye başvurarak idari ibrasızlık konusuna itiraz edip “tedbir kararı” aldırmayı planlıyor. Yönetimin hukuki açıdan genel kurulun yapıldığı 23 Mart tarihinden sonra 1 ay içinde; yani 23 Nisan’a kadar bu kararı aldırması gerekiyor. Galatasaray yönetiminin başvurusu kabul edilip tedbir kararı koyulursa, mahkemenin yapacağı inceleme sonuçlanana kadar genel kuruldaki idari ibrasızlık dondurulmuş olacak. Eğer mahkemeden tedbir çıkmazsa, yönetim tüzük gereği seçimli genel kurul kararı almak zorunda kalacak. Mahkemeye yapılacak itirazın ardından Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in veya yönetim adınkulübün resmi yayın organlarından sürece dair camiaya bilgilendirmede bulunacağı öğrenildi.

‘Kayyum söz konusu değil’
Galatasaraylı Avukatlar ve Hukukçular Derneği Başkanı Oğuzhan Kabasakal ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Telekom Stadyumu’nda sarı-kırmızılıların genel kurulunda çıkan ibrasızlık olayı ilgili açıklamalarda bulundu. Kayyum söylentisinin söz konusu olmadığını vurgulayan Kabasakal, “Galatasaray büyük bir camiadır. Böyle bir camianın kayyuma devredilmesi söz konusu değildir. Seçenek bile değildir” ifadelerini kullandı. Kabasakal, “Eski başkanlardan Adnan Polat hakkında daha önce de bir ibrasızlık durumu söz konusu olmuş olup, Polat yargı yoluna gitmiştir. Bunun üzerine Yargıtay; ‘Spor kulüplerinin her türlü işlem ve faaliyetlerinde önemli olan paranın hesabının verilmesi olup, mali yönden kusurlu bulunmayan yönetim kuruluna idari yönden de kusur izafe edilmesi hukuken mümkün bulunmamaktadır. Mali ibra, idari ibrayı da kapsar’ şeklinde hüküm kurmuştur. Genel kurulumuzda alınan bu kararla ilgili de hukuki süreç başlamıştır. Bu kritik süreçte camiamıza ve büyük taraftarına itidal ve sağduyu çağrısında bulunuyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler