Fenerbahçe'den tarihi protesto ve kampanya

F.Bahçe, hem televizyon kanalı, hem de sosyal medya hesaplarındaki yayınları durdurdu

Yayınlanma: 05.04.2019 - 11:18
Fenerbahçe'den tarihi protesto ve kampanya
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü’nün 4 yıl önce Trabzon’da yaşanan silahlı saldırı olayını protestosu gündeme bomba gibi düştü. Sabah saatlerinden itibaren Sarı-Lacivertlilerin resmi sosyal medya hesaplarına, internet sitesine ve FBTV’ye ulaşılmazken, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda bulunan Alex de Souza ve Lefter Küçükandonyadis heykelinin üzeri örtüldü. 4 Nisan 2015 tarihinde Çaykur Rizespor maçı sonrasında İstanbul’a dönmek üzere karayoluyla Trabzon Havalimanı’na giden Fenerbahçe kafilesine Trabzon’un Sürmene ilçesinde silahlı saldırı gerçekleştirenlerin tam 5 yıldır bulunamamasını, Sarı-Lacivertli kulüp protesto etti. Fenerbahçe Kulübü, olayla ilgili kişilerin henüz ortaya çıkmamış olmasına, televizyon kanalını, kulüp sitesini ve sosyal medya hesaplarını kısa süreliğine kapatarak tepki gösterdi. FB TV, resmi site, Twitter ve Instagram hesaplarını kapatan Fenerbahçe, Youtube sayfasında siyah bir görsel kullandı, ayrıca tüm videolar silindi ve Fenerium online satış sitesi kapandı. Sarı-Lacivertlilerin gerçekleştirdiği bu protestoya taraftarların göstermiş olduğu destek kısa sürede çıg gibi büyüdü. Sosyal medyadaki sayısız Fenerbahçe taraftarı, 4 Nisan ile ilgili paylaşım yaparak faillerin bulunmasını istedi. Protesto hareketinin sloganı, taraftarlarca “Bir sabah uyandın, Fenerbahçe yok!” olarak duyuruldu.

 

Koç, Fener Ol’un startını verdi


Ekonomik anlamda tarihinin en zorlu dönemini yaşayan Fenerbahçe’de Ali Koç, bu sıkıntıları aşmak için dün 19.07 itibarıyla düğmeye bastı. Başkan Koç, kampanyaya nasıl katılım sağlanacağını, nelerin hedeflendiğini ve niçin bu kadar önemli olduğuyla ilgili detayları taraftarla paylaştı. Fenerbahçe için ‘Fener Ol’ kampanyası, ekonomik dar boğazdan çıkmak adına artık son şans olarak görülüyor. Yapılacak bağışlar özellikle UEFA’dan, Finansay Fair-Play anlaşmasının şartları yerine getirilmediği için Avrupa kupalarına katılım ya da daha da ağırı, transfer yasağı gelmemesi için hayati öneme sahip. Bunun gerçekleşmemesi için ilk etapta 31 Mayıs tarihine kadar en az 60 milyon Avro, yani 380 milyon TL toplanması şart. Ancak UEFA’nın ‘Fener Ol’u kabul etmesi için en az bağış miktarı kadar, kampanyaya katılacak kişi sayısı da önemli.

 

Dünyada bir benzeri yok


Kampanyanın dünyada eşi benzeri yok. 37 ilde 100’e yakın gönüllü ve profesyonel kişi destek verecek. En az 20 TL bağış kabul edilecek. 1 TL olması için çalışılıyor. Kampanya için 1 milyar TL ve 1 yıl süreyle izin alındı. Bağışçılara kampanyayla ilgili bir anı olması sağlanacak. Kampanyaya ‘bağış, reklam ve sponsor’ şeklinde katılım olacak. Hem gerçek kişiler, hem de kurumlar bağış yapabilecek.

 

İlk destek Saran’dan


Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ‘Fener Ol’ bağış kampanyasına ilk destek ünlü Fenerbahçeli iş adamı Sadettin Saran’dan geldi. 1 milyon TL destek veren Saran, daha önce 2018 Haziran kongresinde Ali Koç’un başkan seçilmesi üzerine Fenerium’a bin adet de forma siparişi vermişti.

 

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, saat 19.07’de FB TV’den kulübü maddi açıdan ayağa kaldıracak ‘Fener Ol’ kampanyasını başlattı. Kampanyada hedef, 31 Mayıs’a dek en az 380 milyon TL toplamak... Koç, “31 Mayıs’a dek 60 milyon Avro’luk farkı kapatamazsak UEFA tarafından cezayla karşı karşıya kalacağız” dedi.

UEFA’yla yapılan Finansal Fair Play anlaşması sonrası ekonomik açıdan sorun yaşayan ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamama riski taşıyan F.Bahçe’nin maddi kaynak yaratmak için hazırladığı ‘Fener Ol’ projesiyle ilgili başkan Ali Koç, şunları söyledi:

• En zor günlerimizde kenetlenme, mücadele ne demek gösteren, geri dönüşlerin simgesi olan F.Bahçe olarak 4 Nisan’da omuz omuza yeni bir mücadeleye daha başlıyoruz. 4 Nisan, bizim için çok önemli bir tarih. Hain saldırı hedefe ulaşsaydı, belki de dünya futbol tarihinin en kötü gecesi olacaktı. Ancak hâlâ o faili meçhuller bulunamadı.

• Bundan 1462 gün önce 4 Nisan 2015’te 40 can taşıyan F.Bahçe otobüsü kurşunlandı. F.Bahçe’nin varlığına kastettiler. Bundan sonra her 4 Nisan’da bugün (dün) yaptığımız gibi eylemlere devam edeceğiz.

• F.Bahçe başkanlığı için yola çıktığım ilk günden beri Türk futbolunda mali açıdan bir çöküş olduğunda ve mevcut şartlarda devam edemeyeceğimizi dile getirdim. Bu konuda bana destek çıkan tek kişi Saffet Sancaklı’ydı. F.Bahçe özelinde bakarsak, adaylık süresince yaptığım her konuşmada bu finansal darboğazın çözülemez noktada olduğunu hep belirttim.

• Göreve geldiğimizden beri 140 milyon dolarlık kaynak yaratıp kısa vadedeki ödemelerimizi yaptık ve kulübü biraz olsun rahatlattık. Kısa vadedeki finansal kaynaklarla borç durumumuzu 15 milyon Avro azaltabildik. Yarattığımız 140 milyon Avro kaynağın tek bir kuruşu bile transfere harcanmadı.

• Şampiyonlar Ligi’ne katılımın mali açıdan çok önemli olduğunu belirttim. Önümüzdeki yıllarda en az 1-2 kez Şampiyonlar Ligi’ne gitmemiz gerekiyor. UEFA’yla yaptığımız anlaşmaya göre futbolcular dahil tüm personel giderlerini geçen sezon 93 milyon Euro’dan 80 milyon Euro’ya indirdik.

• ‘Fener Ol’ kampanyasına katılımla kullanım izniyle kişisel bilgilerin paylaşımı sayesinde kişilerin adını F.Bahçe tarihine kazıyacağız.

‘1932 günü Cumhuriyet Gazetesi’nin baş sayfasında’
‘1932’nin 5 Haziran gecesinde Kuşdili’nde çıkan yangında F.Bahçe’nin her şeyi yok oldu. 21 Haziran 1932’de Cumhuriyet Gazetesi’nin baş sayfasında ‘Gazi hazretleri F.Bahçe’ye 500 lira teberruh ettiler’ haberi yazıldı. Bununla birlikte 1290 lira bağış toplandı.’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler